SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den 'Kabul', CHP'den 'Red'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:27
AKP'den 'Kabul', CHP'den 'Red'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’daki Kürecik Füze Kalkanı Üssü’ne radyoför (bina) ve su deposu yapılması konusundaki imar planı Malatya İl Genel Meclisi’nde AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. 
 
İl Genel Meclisi Ağustos ayı çalışmalarına İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanarak başladı. İlk oturumda, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Meclise sunulan Kürecik’teki Füze Kalkanı Üssü ile ilgili imar planı raporu görüşüldü. Raporda, “İlimiz Akçadağ ilçesi Kepez köyü Çat mevkiinde bulunan taşınmazlar üzerinde çadır kurularak görevli personel burada kalmaktalar. Ancak çadır içerisinde kalmaları her anlamda sıkıntı yaratmaktadır. Bu nedenle taşınmazın bir bölümü üzerinde askeri amaçlı radyoför (bina) ve su deposu yapılması planlanmıştır” denildi.
 
Füze Kalkanı Üssü’ne askeri amaçlı radyoför ve su deposu yapılmasını ön gören İmar Planı raporu, AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, CHP’li üyeler ise aleyhte oy kullandılar. CHP’li üyeler, yabancı askerlerin kalmasından dolayı imar planına karşı çıktıklarını söylediler.
 
İl Genel Meclisi’nde Arguvan ilçesi Çobandere merkezinde başlayıp Kurugöl, Çamaşırpınar, İncisu, Kızıltaş, Eskinli ile Hekimhan ilçesine bağlı Dikili arası yolda Kayak merkezine Arguvan üzerinden gelerek turistlere kolaylık sağlayacağından mevcut yolun köy yolları yol ağına alınması raporu kabul edildi. Doğanşehir ilçesi Hudut köyüne bağlı Bahçeciler mezrasının 6.kilometrelik yolun, yol ağına alınması kabul edildi.
 
İl Genel Meclisi’nde Kurucuova Kasabasındaki Kürtkıran su kaynağı ile ilgili kabul edilen rapor da ise şu bilgiler yer aldı:
“İlimiz Doğanşehir Kurucuova beldesi Kürtkıran kaynak suyun Malatya İli mülki sınırları içerisinde olmasına rağmen, Adıyaman Valiliğinin oluru ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Çelikhan ilçesi Pınarbaşı beldesine tahsis edilmiştir. Su kaynağının bulunduğu yer kadastro ve tapu kayıtları ile Malatya hudutları içerisinde olduğu sabittir. Adıyaman ili Çelikhan ilçesi Pınarbaşı beldesinin ileride su sıkıntısı olması durumunda 300 bin nüfusa yetecek kadar su kaynağının mevcut olduğu, ihtiyaç halinde şebeke hattıyla beldede çıkan Zerban su kaynağının Pınarbaşı beldesine yeteceği gözlenmiştir. Kurucuova beldesinin ise böyle bir imkanı bulunmamaktadır. Kürtkıran su kaynağının ise Kurucuova sınırında olduğu göz önüne alındığından Kürtkıran su kaynağının Kurucuova beldesine verilmesi akıl ve mantık gereğidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız