SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den Konferans

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir gün erken kutlayıp, konferans düzenlendi. Bu arada AKP milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

KONFERANS..
Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında ilk olarak AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt konuşma yapıp, CHP'li kadınların Mersin'de çarşafları yırtmalarıyla ilgili olarak, "Bir siyasi partinin kadın kollarının meydanlarda sergiledikleri görüntüler, üzüntü vericiydi. Buradan, Malatya'dan onlarınkinin aksine tüm Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olacak görüntüler veriyoruz bugün. Kadınlar olarak, iktidarı ile muhalefeti ile el ele kol kolayız. Biz birlikte Türkiye'yiz"ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yazar Sibel Eraslan ile kadınlarla ilgili konferansında, kapalı yerlerdeki baş örtüsü yasağını gündeme getirip, bunun kadınlara bir zulüm olduğunu vurguladı. Müslüman bir ülkede, müslümanlığın gereğini yerine getiren kadınlara, kızlara okullarda, resmi kurumlarda, kamusal alanda uygulanan baş örtüsü yasağının bir zulüm olduğunu belirten Eraslan, "Baş örtüsü de bir kadın hakkıdır"ifadelerini kullandı.

Savaşlarda mağdur olan kadınların durumlarını da aktaran Sibel Eraslan, "Mesela, Afanistan'dan örnek vereyim. Bugün 200 bin civarında Afgan çoçuk kayıptır. Bu çocuklar ya köle bezirganlarının eline düştü, ya da seks kölesi haline getirildi. Ya da organ veya kimya mafyasının eline düştü. Bildiğiniz gibi kimya mafyası, eczacılıkta yeni ilaçlar keşfedilirken, çocuklar kobay olarak kullanılıp, bu çocukların üzerinde deneniyor ilaçlar. İşte kadınlarımızın elinden koparılıp alınan bu çocuklar böyle kobay olarark kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Gazeteci Yazar Sibel Eraslan, kadın konulu konferansından sonra kitaplarını imzaladı.

ÇALIK'IN MESAJI..
Öte yandan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"1857 yılında New York’lu işçi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart, tüm dünya kadınlarının, kutladığı uluslararası bir güne dönüştü.

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıcıdır 8 Mart… Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü onlardan biri olmanın verdiği samimiyetle yürekten kutluyorum.

Biz kadınlar ülkemizin gelişmesi, kalkınması, sağlıklı ve güçlü bir toplum olabilmesi yönünde her geçen gün önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Dünyadaki pek çok gelişmiş ülkeden önce, 1934 yılında ülkemizde seçme ve seçilme hakkına sahip olan kadınlarımız ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda önemli roller üstlenmişlerdir. Kadınlarımızın evinde ailesine, iş yerinde ülke ekonomisine, sokakta toplum hayatına, okulda yavrularımıza, siyasette ülke yönetimine yönelik gerçekleştirdiği çalışma ve hizmet, ülkemizin kurulduğu günden bu yana yaşanan süreçteki gelişimin en önemli yapı taşlarını oluşturmaktadır. AK Parti iktidarı olarak da, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik haklarında ilerleme sağlamanın ve siyasi yaşamda etkinliklerinin artmasına yönelik çalışmaların ülke kalkınmasının ve çağdaş toplumlar seviyesine ulaşmamızın vazgeçilmez unsurlarından biri olarak görüyoruz.

Çalışma ve sosyal hayata ilişkin yapılan düzenlemeler ve medeni kanunla güvence altına alınan haklar, kadınlarımızın toplum hayatında daha güçlü ve eşit şartlarda yaşamalarına katkı sağlamıştır. Yapılacak daha çok iş gidilecek daha çok yol vardır.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların amacına ulaşabilmesi için tüm tarafların katılımının sağlanmasının gerekliliği muhakkaktır. Bu noktadan hareketle ülkemizde bu alanda bugüne kadar yürütülen tüm çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşlarının merkezi ve taşra teşkilatları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sendikalar, meslek kuruluşları ve uluslararası kuruluşların Türkiye temsilciliklerinin katılımına özel önem verilmektedir. Son dönemde çalışmalar sadece kadın odaklı olmaktan çıkarılıp “erkek katılımı” konusu, üzerinde önemle durulan bir husus haline getirilmiştir.

İktidarımız döneminde kadınlarımıza tanınan imkânlar ve sahip oldukları hakların teslimi noktasında atılan adımlardan sonra, önümüzdeki yıllarda kadınlarımız her bakımdan toplumda hak ettikleri konuma ulaşacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bu memlekete evlatlarını şehit vermiş analarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın “DÜNYA KADINLAR GÜNÜNܔ kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

ÖZ'ÜN MESAJI..
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz de şu mesajı yayınladı:

"Milli değerlerimiz ve inanç sistemimiz içerisinde kadın, ‘Ana’ lık sıfatı başta olmak üzere daima önemli bir konumda yer almış, fedakârlığın ve merhametin timsali olmuştur. Şanlı tarihimizde de Türk kadını Milli Mücadelenin her döneminde etkin rol oynamış ve her alanda kendini ispatlamıştır.
AK Parti Hükümetimiz kadınlarımızın toplumsal statüsünün yükseltilmesinden, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için birçok adım atmış olup, kadınlarımızın toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi konusunda çalışmalarına devam etmektedir.
Bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri almaları, her alanda hak ettikleri statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm aramaları bakımından her zaman onların yanında olduğumuzu ifade etmek isterim.

Kadınların sadece 8 Mart’ta değil, yılın diğer 364 gününde de toplumda hak ettikleri saygın yerlerini almaları dileği ile ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, onlara en derin hürmetlerimi sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız