SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den Kritik Atak

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:26
AKP'den Kritik Atak
A- A+ PAYLAŞ
 
HABER: Zübeyde Yalçın-Sabah
 
AK Parti, 3 defa üst üste seçilenlerin bir daha aday olamama sorununa çözüm getiriyor. Tüzükte yapılacak değişiklikle milletvekilleri belediye başkanlığına, belediye başkanları da milletvekilliğine aday olabilecek
 
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki akşam yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında eylül sonunda yapılacak kongreye ilişkin hazırlıklar ele alındı. Toplantıda, kongrede AK Parti Tüzüğü'nde yapılacak değişiklik masaya yatırıldı. AK Parti Tüzüğü'nün 132'nci maddesi "AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, en fazla üç dönem aday gösterilebilir" hükmü yer alıyor. Bu düzenlemeye paralel olarak önümüzdeki seçimlerde Erdoğan dahil çok sayıda bakan, parti ve grup yöneticisi milletvekili adayı olamayacak. Erdoğan, eylül ayında yapılacak kongrede son kez genel başkan adayı olduğunu açıkladı ve "üç dönem sınırlamasının" değiştirilmesine sıcak bakmadığını bir kez daha ortaya koydu.
 
YAPILAN GÖREVDE SINIR 
Tüzükteki bu hüküm, "milletvekili ya da belediye başkanı olamazlar" yerine "AK Parti listelerinden aday gösterilemez" şeklinde düzenlendiği için amacı aşan bazı sorunları da beraberinde getirdi. Madde, üç dönem üst üste milletvekili seçilen bir ismin belediye başkanı, üç dönem üst üste seçilen belediye başkanlarının da milletvekili olmasının önünü tıkadı. AK Parti MYK'sında, bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için "üç dönem sınırlamasına kısmi düzenleme yapılması" görüşü benimsendi. Yapılacak değişiklikle "üç dönem koşulu" sadece yapılan görevle sınırlı olacak. Milletvekili olan milletvekili, belediye başkanı olan da başkanlığa aday olamayacak. Bir dönem bekledikten sonra isteyen tekrar bu yerler için aday olabilecek. Tüzük değişikliği ile üç dönem milletvekili seçilen belediye başkanlığı, belediye başkanı seçilenlerse milletvekilliğine aday gösterilebilecek.Değişiklikle üç dönem aday gösterilip seçilemeyenlerin tekrar aday olamamasının önü de açılacak. Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ile MYK üyesi Abdülkadir Aksu, Bülent Gedikli, Reha Denemeç gibi isimler başta olmak üzere çok sayıda isim üç dönem engeline takıldığı için liste dışı kalacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız