SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den Miting Kritiği

A- A+ PAYLAŞ

AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi ile milletvekili adayları, parti genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitingiyle ilgili değerlendirmede bulundular.

AKP'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Malatya mitingi halk arasında konuşulurken, milletvekili adaylarından da memnuniyet mesajları geliyor. Ak Parti milletvekili adayları mutluluklarını dile getirirken 6 milletvekili adayının da meclise gideceği yönündeki inançlarının pekiştiğini dile getirdiler. Genel olarak Başbakanın memnuniyetlerini belirten vekil adayları görüşlerini şöyle açıkladılar.

Ak Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi, Başbakanın mitingine olan yoğun ilginin bir özlemin son halkası olduğunu belirtti. Tüfenkçi şunları kaydetti: “Mitingdeki konuşmamda da belirttiğim gibi Malatya kararını vermiştir. ‘Karar milletindir’ diyoruz ya; işte o karar böyle verilir. Türkiye’nin en büyük meydanını adeta patlatan Malatya’lılar tarih yazmıştır. Bütün medya Malatya’yı konuşuyor. ‘Malatya meydanlara sığmadı’ diye manşetleri görünce hemşerilerimle, teşkilatımla, milletvekillerimle, milletvekili adaylarımla gurur duyuyorum. Resmi rakamların verdiği bilgiye göre 120 bini aşkın insan bu mitinge katılmıştır. Ben yüreğini ortaya koyan yüreği ak, yüzü ak, partisi ak kardeşlerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onların bu samimiyeti karşılıksız kalmayacaktır. Ak hizmetler için öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu bir özlemin son halkasıdır” dedi.

Ak Parti milletvekili adayı Dr.Şanal Tosun ise bu mitingin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini vurguladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Dün Malatya’da yapılan, sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleşen mitingde Ak Parti ilk defa yeni miting alanını kullandı. Nereden baksanız Taksim’in üç büyüklüğündeki bu alanın kısa süre içerisinde dolduğuna şahit olduk. Malatyalılar kendilerine yakışanı yaptılar. İşte Malatyalı, işte meydan, işte Başbakan… Diyerek Sayın Başbakanı bağrına bastı. Çok coşkulu ve yoğun katılımlı bir miting oldu. Bu 12 Haziranın da ön habercisi oldu Malatya için. Başbakanımızın ifade ettiği gibi 6’da 6’yı bekliyorum. Miting çok başarılı ve güzel oldu. Malatya büyük bir coşku yaşadı. Malatyalılar vefa borcunu ödedi” şeklinde konuştu.

Miting için ayrılan alanın dolacağını önceden tahmin ettiklerini, ancak muhalefetin miting alanını hınca hınç dolduran halkı gördükten sonra alanın dolacağına ancak inanabildiklerini söylediği konuşmasında Cemal Akın şu ifadeleri kullandı: “Dün hep birlikte o muhteşem kalabalığı, heyecanı hep birlikte yaşadık. Resmi rakamlara göre 120 bin civarında Malatyalı Başbakanımızı dinlemek için miting alanına gelmişti. Aynı yerde muhalefet partilerimiz de miting yaptı. Oradaki kalabalığı da halkımız ve basınımız gördü. Kıyas götürmez bir kalabalık ve heyecan vardı dün. Başbakanımız da bu coşku ve heyecanı “muhteşemsiniz” diyerek ifade ettiler. Bu kalabalığın toplanacağını bekliyor ve ifade ediyorduk. Bu bizim için sürpriz olmadı. Malatyalıların ak Parti’ye teveccühünü biliyoruz zaten. Ancak muhalefet bunu görerek, yaşayarak öğrenebildi. Bu teveccüh gösteriyor ki Malatya’da 6’da 6 alacağız inşallah. 6 milletvekilimiz TBBM’de Malatya’mızı temsil edecektir diye ümit ediyorum. Türkiye genelinde de 367 milletvekili alacağımızı düşünüyorum. En azından 330’un üzerinde bir milletvekili ile mecliste temsil edilirsek yeni anayasanın hazırlanıp çıkarılması, Türkiye’nin önünün açılması ve bu kalkınma hamlesinin devamı ve bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımların, kişi hak ve özgürlükleri noktasında engellenmemesi, perdelenmemesi konusunda anayasal düzenlemelerin yapılması gerekir. Bunu da 24’cü meclis gerçekleştirecektir.” Dedi.

Meclis İdare Amiri, milletvekili ve milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, Başbakanı büyük bir coşkuyla karşılayan halka teşekkür ettiği konuşmasında partileri ikiye ayırdı. Birinin direktifleri halktan aldığını, diğerlerinin de talimatları bir yerlerden aldığını söyledi. Konuşmasının devamında Öz, “Malatya halkı kadirşinas bir halktır. Halkımızın Başbakanımızı sevdiğinden şüphemiz yoktur. Ancak ben bu kadar kalabalığın toplanacağını açıkça bekliyor muydum? Doğrusu yüz bin civarında bekliyordum. Ancak resmi rakamlara göre yüz yirmi bin civarında halkın toplandığı ifade edildi. Bu halkın derdiyle dertlenen Başbakana halkın sahip çıkmasıdır. Ak Parti bir millet hareketidir. Biz partileri ikiye arıyoruz. Biri emir ve talimatları milletten alanlar, diğeri emir ve talimatları bir yerlerden alanlar. Başbakanımız ve partimiz emir ve yasakları halktan alıyor. Millet de bunu görüyor. Dolayısıyla halktan biri olan Başbakanımızı halkımız büyük bir coşkuyla karşıladı. Çok net söylüyorum; bu mitinge sadece Ak Partililer katılmadı. Diğer partilerden olan arkadaş da katıldılar. Daha önce tereddüt edip de CHP’ye, MHP’ye oy verenler de katıldılar. Bu da gösteriyor ki Malatya, sürekli olarak toplumsal müteahhitliğe soyunanlara avucunu yalatmıştır. Bu defa Malatya’da altı sıfır olacak. Malatyalılar bu mesajı verdiler. Bundan sonra da çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Köy, kasaba, mahalle demeden çalışmalarımız devam edecektir. Halkımıza iktidarda kaldığımız sürece yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımızı anlatacağız. Şimdiye kadar Malatya’da bir tek çivi çakmamış olanların milletin karşısına geçip bir şeyler istemeleri hiç inandırıcı değil. Millet laf üretenlerle iş üretenleri biliyor, görüyor. Kim halktan yana, kim Ergenekon’dan, çetelerden yana; bunu da halk görüyor. Dolayısıyla halkımız mitingle çok iyi bir mesaj verdi” dedi.

124 bin insanın mitinge katıldığını söyleyen milletvekili ve milletvekili adayı Öznur Çalık, “Başbakanımızın her gelişinde halkımız inanılmaz bir teveccüh gösterdi ve iyi bir ev sahipliği yaptı. Bu defasında bir farklılık vardı. Miting alanı daha geniş bir yerde yapıldı. Herkesin beklentisi, bu miting alanını kim dolduracak, hangi lider dolduracak diye konuşuluyordu halk arasında. Şükürler olsun ki hangi meydan olursa olsun bütün meydanlar Başbakanımıza dar geliyor. Dünkü meydan da dar geldi. Meydanın dışına çok sayıda kişi taştı. Çevre meydanlar da doldu. Aldığımız resmi rakamlara göre 124 bin kişi meydana doldu. O kalabalık altıda sıfırın ayak sesleriydi. Bütün milletvekillerini alarak meclise gideceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Mücahit Fındıklı: “Malatya yine kendisine yakışanı yapmıştır. Malatya tabiriyle; ‘yapacağını yapmıştır’. Başbakanımız da konuşmasında belirtti. Ben Malatya’yı severim, Malatya’da beni sever dedi. Malatya karşılıklı sevgilerin buluşmasına şahit oldu. Bu asil millet bir kez daha vefanın ne demek şey olduğunu dünyaya gösterdi. Ben şehrimle, milletimle, hemşerilerimle, kardeşlerimle gurur ve onur duyuyorum. Türkiye’nin en büyük meydanlarından birisi olan bu meydanı dolduran ak yürekli Battalgazi’nin torunlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu

Milletvekili adayı Mustafa Şahin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingi ile ilgili şu yorumu yaptı: “Malatya her zaman doğrudan, haktan, milletten yana olmuştur. Yine kendisine yakışan vakarla dünya liderini bağrına basmıştır. Bu alanları dolduramazsınız, diyenlere biz parti yöneticileri veya milletvekili adaylarının cevap vermesine gerek kalmamıştır. Cevabı milletimiz fiilen vermiştir. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, engellisiyle mitingimize gelen hemşerilerime minnet borçluyuz. O güzel insanı Başbakanımızı yüreğine, gönlüne, memleketine, evine misafir eden, ak yüreklere en derin sevgilerimi sunuyorum” dedi."

FOTOĞRAFLAR: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız