SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'den Önemli Kopuşlar Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:17
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Gülseren Onanç, "Akil insanlar Meclis'ten oluşturulmalıydı” dedi.

Partisinin Malatya il binasında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, “Yapılan son anketlerde AKP’ye yönelik önemli kopuşlar olduğu görülüyor. AKP seçmeni, seçimde bir daha AKP’ye oy vermeyeceğini söylüyor. Bu kopuşların partimize nasıl çekeriz, seçimde nasıl başarılı oluruz, onların yollarını arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecine de temas eden Onanç, “Sosyal demokrat partisi olarak Kürt sorununu sahiplenmiş ve çözüm üretmiş bir partiyiz” diyerek akil insanlar konusunda şunları söyledi:

“Nevruz’dan bu yana devam eden süreci önemli bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz ama bundan sonra çok önemli bir demokratikleşme sürecine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Parlamentonun Türkiye’yi demokratikleşme reformu sürecine sokması gerektiğine inanıyoruz. Bu sürecin mecrasının Meclis'e çekilmesini ve CHP’nin de bu süreçte aktif olarak meclis çerçevesi içerisinde yer almasını istiyoruz. Sürecin neler içerdiğini bilmediği halde sürecin barışa yönelmesini isteyen bir CHP var. Akil insanların da Meclis içinden oluşturulmasını arzu ediyoruz. Bu sürecin sadece iki parti ile değil, diğer partilerle de birlikte yürütülmesini arzu ediyoruz.”

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Bugüne kadar birçok parti üst düzey yöneticilerimizi Malatyalılarla buluşturduk” diyerek, “Bu demektir ki, Malatya’nın sorunlarıyla genel merkez düzeyinde de ilgileniyoruz. Bugünkü toplantımızda çözüm sürecini, Kürt meselesini ve yaklaşan yerel seçimi de değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

“Görüşmelerimizde gördüğümüz Türkiye ve Malatya’nın yönetilemediği ve sorunların her gün kat kat artığı gerçeği ortadadır” iddiasında bulunan Kiraz, “Bizler ve Malatya’da CHP var. Güzel günleri mutlaka arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız