SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den Yağmur Duası Daveti

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da Somali için 27 Ağustos Cumartesi günü Şehir Mezarlığı'nda yağmur duası yapılacak. Bu konuya ilişkin olarak AKP  il başkanı Bülent Tüfenkçi ve Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, bir basın toplantısı düzenleyip, vatandaşları dua etmeye çağırdılar.
 
Basın açıklamasını okuyan il başkanı Bülent Tüfenkçi, "Dinimizden aldığımız terbiyeden, tarihimizden gelen mizacımızdan dolayı Yeryüzünde tek bir insan zulüm görse kalbimizde derin acı hissederiz. Yeryüzünün neresinde olursa olsun, dini, dili ve ırkı ne olursa olsun sıkıntıya düşen, açlık ve susuzluk çeken herkesin derdi derdimiz, sıkıntısı sıkıntımızdır. Hele birde İman bağımızın olduğu kardeşlerimizse bu sıkıntıyı çekenler, derdimiz bir başka büyük olur.
 
Günlerdir büyük bir üzüntü ile Afrika kıtasında özellikle Somali’de olup bitenleri seyrediyoruz. Açlıktan ve susuzluktan ölen bizin kardeşlerimiz. Onlarda doğuştan sahip olduğumuz anayasal haklara sahiptirler. Ama onlar bu gün açlık ve susuzluğun pençesinde can çekişiyorlar. Çocuklarını gözlerinin önünde açlıktan ve susuzluktan kaybeden anaların feryadı yüreklerimizi dağlıyor. 
 
Kanayan Somali yarası için Türkiye seferber olmuştur. Maddi imkânlar sunulmaya başlanmış, Başbakanımız bizzat kendisi buraya giderek acil eylem planı yapmıştır. Burası için yapılan yardımların her zerresi için teşekkür ediyoruz. Ancak burada bir yara vardır ki, onu da manevi desteğimizle iyileştirebiliriz. Somali’de ortalama her beş yılda bir kuraklık olur. Bu yılki kuraklık, binlerce insanın susuzluktan ölümüne sebep olmuştur. 
 
Ak parti il başkanlığı olarak tüm Malatyalılarla Somali için yağmur duasına çıkalım dedik ve İl müftümüzle diyaloga geçtik. İl Müftülüğümüzün de büyük gayreti ve desteği ile bugün Malatya’nın bütün camilerinde de hutbede ve vaazda anons edildiği gibi yarın öğle namazını müteakip şehir mezarlığında yağmur duası yapmaya karar verdik. Çorbada tuzum olsun, Allah’a elimi kaldırayım da dua edeyim diyen duyarlı herkesi yarın öğle namazını müteakip şehir mezarlığına bekliyoruz. 
 
Yarın saat 11.30’dan itibaren şehir merkezi eski belediye önünden, mezarlığa Belediyemiz otobüs tahsis edecektir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Somalili kardeşlerimiz için el açıp dua etmek üzere yarın öğlen namazında şehir mezarlığında buluşalım."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız