SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akpınar 1 Hafta Kapalı Kaldı!

0
Güncellendi - 2020-11-07 03:31:17
Akpınar 1 Hafta Kapalı Kaldı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’yı da etkileyen 24 Ocak 2020 tarihli Sivrice Depremi sırasında ağır hasar gören binaların yıkımı devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan bazı binaların yıkımının uzun sürmesi, bu sırada alternatif ulaşım planlaması yapılmaması, kent trafiğini olumsuz yönde etkiledi.

Çevre Yolunu Akpınar Meydanı ve kent merkezine bağlayan Şehit Ahmet Sarıoğlu Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı hasarlı bir binanı yıkımı yaklaşık 1 hafta sürdü ve bu süre içinde ana arter niteliğindeki cadde zorunlu olarak yaklaşık 1 hafta trafiğe kapalı tutuldu. Yol ancak, Perşembe günü öğleden sonra açılabildi.

Tek bir bina için ana arter niteliğindeki bir caddenin bir hafta boyunca trafiğe kapalı kalması, zaten kaos halinde bulunan Malatya kent merkezindeki trafiğin karmaşa yoğunluğunu daha da artırdı.

Yıkım sırasında, bitişik binanın bir katına ait duvarının da açıldığı gözlendi.

Bina yıkımının uzmanlık gerektirdiğini belirten İnşaat Mühendisleri, 6 katlı bir binanın yıkımı için harcanan 1 haftalık sürenin uzun olduğunu belirterek, “Belediyelerin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki yıkım işlerinin, alt yüklenici özel firmalara verilmesi bu tür durumları yaratıyor. Oysa, devlet kurumlarının bu konularda çok daha disiplinli çalışması gerekir. Sorun, sadece 1 bina için ana caddelerin 1 hafta kapatılması da değil. Yıkılan hasarlı binaların bitişiğindeki sağlam binalar da bu sırada hasara görüyor” değerlendirmesini yaptı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • misafir (3 yıl önce)
    Yıkılan binalar ne olacak yenilerine ne zaman başlanacak helede şehir merkezinde yıkılan yıktırılan apartmanlar binalar iş merkezlerinin inşaatına ne başlanılacak. Bu yıkık göçük görüntü ne bitecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne binası,kim yapacak.mülk sahipleri anlaşır,müteahhit te kendine uygun ise (kendini maddi olarak kurtarıyor ise) yenisi yapılır.yoksa öylece boş olaral duracak...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    Buda bişeymi...yaklaşık 3aydır halep cd.kapalı (kız meslek lisesi arkası) biz esnaf olarak mağduriyetimizi tüm mercilere ilettik ama nafile esnaf bu ülkenin ayak altı olmuş...Neymiş AKSA elektrik müşterileri rahat sıraya gireceklermiş ayıp ya..kendilerine başka adreslerde vezne açmaları için uyarıda bulunacaklarına bize ceza kesiyorlar...üstelik mobil veznelerini bile bina karşına konumlandırmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • selo (3 yıl önce)
    sayın başkan viraja ne zaman alt geçit yapacaksınız bir kalıcı eseriniz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ozkan (3 yıl önce)
    Turgut Temelli kavşağı çavuşoğlu ana caddesi yaklaşık 15 gündür kapalı ve ne zaman açılacağını Allah bilir. Bu şehir hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. Gelenler gidenleri aratıyor maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selehattin (3 yıl önce)
    Malatyada ulaşım başlı başına sorunlu bide bu çıktı.Şahtı Şahbaz oldu ilgililer uyusun uyu uyu yat uyu yeşilyurt belediyesi el atsın bu duruma en iyisi başka türlü olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Turgut Temelli caddesi ada AP ları yıkımı 15 günü geçti ses yok kimsede
    0
    0
    Yanıtla
  • M a l a t y a 44 (3 yıl önce)
    1 haftadan beri kapalı girişler bir üst sokaktan girişiyor ama sağlı sollu park el insaf bari ora açık kalaydı park yasağı olmalıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    yıkıp aynısını yeniden yapıyorlar dar cadde estetik olmayan bitişik nizam ucube binalar
    0
    0
    Yanıtla