SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akpınar Daha Güzel Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:58
A- A+ PAYLAŞ

Esnafları ziyaret ederek, Belediye’nin yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, hizmetlerden dolayı esnaflar teşekkür etti.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Başkan Yardımcıları Alican Bozkurt, Hasan Atay ve bazı daire müdürleri ile birlikte Akpınar, Söğütlü Cami çevresi ve Kasap Pazarı çevresinde incelemelerde bulunup, esnafları tek tek ziyaret edip, görüş alış verişinde bulundu.
 
Malatya’nın birçok noktasında yaptıkları çalışmalarla Malatya’nın gelişip, güzelleştiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Amacımız hemşerilerimizin daha yaşanabilir bir şehir de yaşamalarıdır. Başlattığımız değişim ve dönüşüm projesi kapsamında Malatya’nın birçok yerinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz”.Dedi.
 
Yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirten esnaflar ise başta eski SOS binası civarının araç trafiğine kapatılmasının işlerini artırdığını belirterek, “Düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Akpınar ve çevresi daha da güzel olacak.  Bu çalışmaların yapılmasından dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz” dediler.
 
MGC'DE.. 

Malatya Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret eden Çakır, Malatya'nın sorunsuz bir şehir olmasını hedeflediklerini belirterek, Malatya halkına en iyi ve kaliteli hizmeti vermek için çalıştıklarını dile getirdi. Çakır, "Şehrimizin gelişmesi, modernleşmesi anlamında kendimize bir hedef koyduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren hedeflerimiz doğrultusunda yapmış olduğumuz planlama çalışmasıyla; kısa vadede çalışmalarımız, orta ve uzun vadedeki çalışmalarımız ile belediyenin günlük vermesi gereken hizmetleri vatandaşımıza en kaliteli şekilde sunmayı amaçladık. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam ediyor. Malatya'nın gelişmesi, sorunsuz bir şehir olması anlamında vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak anlamında önemli çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. Şehir dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Çakır, şunları aktardı: "Hem belediyeyi ciddi bir kurum haline dönüştürmek; kurumsallaşmış yapısıyla kent bilgi sistemleriyle ve otomasyon sistemleriyle, sorunlarını tespit edip, sağlıklı projeler geliştirebilen, Malatya'yı alt yapısı başta olmak üzere sorunsuz ve planlı bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Araç filolarının güçlendirilmesi, iki kuşak yolunun açılma çalışmaları, Karakavak'ın yeni bir merkez olması, semt konakları, çok amaçlı belediye sosyal tesisleri, kapalı pazar yerleri ve yapacağımız yeni projelerimiz bulunuyor." 
 
Çakır, şehrin ilerlemesi ve gelişmesi adına çalıştıklarını belirterek, sorunsuz ve modern bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Çakır, "Alt yapıda toplam 45 kilometrenin üzerinde yol açma çalışması yaptık. 46 kilometre drenaj sistemi yapıldı. 73 kilometre içme suyu şebeke hattı yenilendi. Binlerce abone bağlantısı yenilendi. Bunları yıldızlarla ölçmek değil, buradaki hedef sorunsuz, modern bir şehir ortaya koyabilmek. Çünkü bu şehrin gelişmesi;
şehircilik çalışmaları, planlı şehir, şehri ekonomik anlamda yatırımcının gelmesine ve diğer alanlarda da şehrin ilerlemesine katkı sağlayacak. Biz bu bilinçle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Başkan Çakır, "Eski Tekel binasının arsasının nasıl değerlendirileceği" sorusuna ise, "O bölge şehir merkezinde bulunan ticari bir alan. Tekel'in özelleşmesiyle birlikte orası satıldı. O bölgedeki yoğunluklar emsal teşkil ediyor ama biz mecliste bunu imar komisyonu başta olmak üzere değerlendirildi. Mecliste de bunun yapılaşma şekli belirlendi. Orada yapılacak olan yapının sınırları belirlendi. Ama henüz projeleri gelmedi. Nasıl bir proje düşündüklerini bilmiyoruz" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız