SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Başkanlar Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkanları toplantısı parti binasındaki salonda yapıldı. Toplantıya AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ile partili belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Mustafa Şahin, 29 Mart'tan sonra aylık olarak İl Genel Meclisi Başkanı ve Belediye Başkanlarının katılımı ile toplantı yaptıklarını belirterek, "Belediye Başkanlarımızın bugünlere kadar yapılan çalışmaları çok iyi şekilde sürdürdüklerine şahit olduk. Bugüne kadar bütün belediye başkanlarımız AK Parti misyonuna yakışır bir şekilde hareket ettiler" dedi.

Demokratik açılım konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirten Şahin, "Dün Alevilerle sorun yaratan bazı kesimler bugün kendilerine menfaat almak için çalışma yapıyorlar. İnsanlarımızın bir takım hassas duygularını törpüleyerek, ülkeye kendi istedikleri bir model getirmek istiyorlar. Muhalefetin misyonu ve kariyeri demokratik açılımı doldurmaya yetmez" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, konuşmasında, "Şuanda proje aşamasında olan birçok hedefimiz var. 29 Mart'ta vatandaşımıza verdiğimiz sözlerimiz var. Bu projelerin bir kısmını başlattık, bir kısımda proje aşamasında. Son olarak yağmurdan dolayı bazı projeleri öncelikli olarak ele almak durumunda kaldık. İlimize son yağan yağmur çokta büyük değildi. Malatya'nın Eylül ayı yağışı ortalama metrekareye 7 litre düşerken, biz 21 litre aldık. Bu yağış ufak tefek zararlara neden oldu. Aslında bunu alt yapımızın kaldırması gerekiyordu.
Biz bu yağış ile altyapıdaki eksikliklerimizi açıkça gördük. Bu yağış sıkıntılarımızı ortaya koyma fırsatı verdi. Bize yaklaşık 250 ihbar gelmişti. Gelen bu ihbarlar dikkate alınarak bölgelerin alt yapıları gözden geçirilmeye başlandı. Zaten programımızda olan yağmur drenaj kanallarını öncelikli proje olarak ele alacağız. Cengiz Topel, Hasanbey ve Kernek'ten Yeşilyurt caddesine devamına kadar yeni bir sistem koyacağız. Tevfik Temelli ve İnönü Caddesi, sanayi bölgesinin ana hatlarını tamamlayacağız. Mevcut sistemin 2 katı bir yağmur drenaj kanalı açacağız." şeklinde bilgi verdi.

Kent Bilgi Sistemi ve Otomasyon Ağının Güçlendirilmesi Projesini önemsediklerini belirten Çakır, "Bütün kentin bilgilerini bir otomasyon sistemi ile bir araya toplayacağız. Bu konuda alandaki 100 personel ve 10 tane uzman ile bütün evleri fotoğraflayarak, evin metrekaresini, yapı malzemesini, oturan sayısın, ısı sistemini ve bütün verilerini bir araya toplayacağız. Bütün bilgileri bir tek otomasyon ağı ile ulaşılır kılacağız. Verimli hizmeti ancak bu sayede elde edileceğiz" diye konuştu.

Ulaşım Mastır Planı içinde çalışmaların sürdüğünü belirten Çakır, Ulaşım Mastır Planının 30 yıllık bir hedefi kapsayacağını söyleyerek, Ulaşım Mastır Planı ile Kent Bilgi Sistemi ve Otomasyon Ağının Güçlendirilmesi Projesini 1.5 yıl içinde bitirileceğini söyledi.
Çakır, Cengiz Topel Caddesi'ndeki prestij cadde çalışmanın yanında İstasyon Virajı ile Beyler deresi arasındaki kaldırım çalışması yapacaklarını ve bu konudaki projelerin tamamlandığını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, "Bazı belediye başkanlarımız sanki 3-5 aylığına seçilmiş gibi bütün projeleri hemen bitirmek istiyorlar. Ben bu heyecanlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hizmette başarılı olan belediye başkanlarımızdan faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Elimizdeki bilgi ve imkanları değerlendirerek belde ve yörelerimize en iyi hizmetleri vermeliyiz" dedi.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, "Yerel yönetimler bu partini temel taşlarından birisidir. AK Parti'de yerel yönetimler her zaman genel yönetimin önünde tutulmaktadır. Yerel yönetimler çok ciddi şekilde mercek altına alınmıştır. Bizim partinin temelinde insan var. Hizmetlerimizi ilim ve bilim ile takviye etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Fındıklı, hükümetin yıllardan beri hiç kimsenin cesaret edemediği ve hayallerine bile getiremediği konuların üzerine cesaretle gittiğini belirterek, "Ne kadar bataklık varsa onu kurutmak AK Parti Hükümetinin görevidir. 2 şeyden mutlaka kaçınmalıyız. Birincisi Allah'ı gücendirecek hiç bir şey yapmamalıyız. İkincisi halkı küstürecek bir hareket içinde olmamalıyız. Bu iki konu çok önemli. Ülkenin geleceği hem ekonomik ve hem de siyasi anlamda dünyadaki yeri sürekli yükselmekte. Türkiye bu coğrafyanın lider ve cazip ülkesi olacaktır" ifadesini kaydetti.

Toplantı yapılan açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız