SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Başkanlar Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Adalet Kalkınma Partisi’ne (AKP) mensup belediye başkanları İl başkanı Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü, fikir-alışverişinde bulundular.

Kernek'teki Şelale Restaurantta gerçekleştirilen yemekli toplantıya İl başkanı Ahmet Çakır, yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Sıddık Özdemir, Merkez İlçe başkanı Celal Ekici, Malatya Belediye başkanı Cemal Akın ile partiye mensup ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Toplantıda; yaklaşan seçimler nedeniyle Belediye başkanlarının özellikle kaçak yapılaşma ve festival konularında çok dikkatli olmaları İl başkanı Çakır tarafından istendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sıddık Özdemir’den sonra konuşan il başkanı Çakır özetle “Belediye başkanlarımızı bir araya getirmek ve fikir alış verişinde bulunmalarını sağlamak amacı ile yaptığımız aylık toplantılardan birini daha gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte ülke gündeminde yer alan ve toplumumuzun yüreğini kanatan- yakan hukuk kararı hakkında yorum yapmaya gerek yok. Biz hep hukuka saygı gösterdik. Ama alınan karar toplumumuzun yüreğini kanattı-yaktı.” dedi.

Çakır, daha sonra şöyle devam etti:

“Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerel yönetimler, festival- kültürel etkinlikler adı altında aktiviteler yapıyorlar. Toplumun benimsemediği etkinliklerden uzak durma, aşırıya kaçmama ve bunun yanı sıra yetimin parasını heba etmeme gibi konularda dikkatli olmalısınız. Yol ve suyu olmayan beldelerimizin kalmaması için hükümetimiz bize gereken tüm katkıları yaptı. Bizlerinde özellikle suyu kullanma konusunda çok dikkatli olmamız ve vatandaşı susuz bırakmamak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir.

Ayrıca, seçim dönemlerinde çarpık yapılaşma hız kazanıyor. Buna kesinlikle meydan verilmemesi, çocuklarımıza oyun alanlarının üretilmesi ve yeşil dokuya zarar verilmemesi konularında çok dikkatli olmalıyız

Biliyorsunuz seçimler yaklaşıyor. Seçimler döneminde teşkilat içinde artık kırgınlıkların olmaması ve el birliği ile çalışmamız gerekir.”

Malatya Belediye başkanı Akın’da; “ Çarpık kentleşmenin önüne geçmeliyiz. Geçmişte seçim dönemlerinde mantar gibi gecekondular biterdi. Maalesef yöneticiler de buna göz yumardı. AKP Döneminde çıkan İmara aykırı yapılara yönelik başta hapis cezası olmak üzere diğer yaptırımlar nedeniyle çarpık kentleşmenin önüne geçildi. Belediye olarak gerek altgeçitler, gerek yeşil dokunun artırılması ve gerekse de doğalgazın ilimize kazandırılması yönündeki bir çok hizmeti 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilimize kazandırdık. Devam eden projelerimizde bu yılın sonuna kadar büyük oranda bitirilecek.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız