SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Bazı Üyeler de Karşı Çıktı Ama..

0
Güncellendi - 2017-10-05 19:56:11
AKP'li Bazı Üyeler de Karşı Çıktı Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, insan ve araç trafiği nedeniyle her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan kent merkezinde bu yükü daha artıracak imar kararları alındı.

Akpınar kavşağı ve Hükümet konağının arka kısmında yer alan, mevcut imar planında konut+ticaret alanı olan parseller, ticaret alanına çevrilerek yoğunluk artırıcı işlevler verildi. Alınan kararlara bazı AKPli üyeler bile, “Akpınar Kavşağı, hem araç hem de insan trafiği yönünde sıkışık durumda. Bölgenin sıkışıklığını giderecek projelerin (Alt veya üst geçit) yapılması için o parsellere yapılaşma izni vermek yerine kamulaştırılması gerekir” sözleriyle itiraz etti.

Battalgazi Belediye Meclisi Ekim Ayı çalışmalarına Başkanvekili Zafer Kırçuval Başkanlığında başladı.

Toplantıda karara bağlanan gündem maddeleri şöyle:

Mevcut imar planında Belediye Hizmet Alanı fonksiyonunda olan Uçbağlar Mahallesi 170 ada 32,37,103 ve 121 nolu parsellerin (Battalgazi Kavşağı İtfaiye Binası alanı) fonksiyonlarının ticaret alanı olarak değiştirilmesi maddesi, komisyon çalışmaları devam ettiği gerekçesi ile ertelendi.

AKP'li üyeden itiraz

Mevcut Planda Blok nizam 8 kat ve konut+ ticaret alanında olan Akpınar Mahallesi 1321 ada 15 ve 16 nolu parsellerin (Çevreyolu Akkoza Oteli yan karşısı) tamamına ticari alan fonksiyonu verilmesi maddesi oylanırken itiraz eden AKP’li üye Sıddık Özdemir; “O bölge zaten sıkışık durumda. Sıkışıklığı gidermek için alt veya üst geçit yapılması gerekebilir. Orayı diğer yerler gibi yapmayalım, hak sahibini mağdur etmeden kamulaştıralım da bari geleceğe bir faydamız olsun” diye konuştu. Madde bazı AKP’lilerin oy vermemesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Mevcut planda konut+ticaret fonksiyonu olan Saray Mahallesi 98 Ada 12 Nolu parselin tamamının ticari alana dönüşmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Eskimalatya semtinde bulunan tarihi eserleri de kapsayan bazı bölgelerde yapılacak olan koruma amaçlı imar planı değişiklikleri için Sivas Koruma Kurulu'ndan görüş alınması maddeleri kabul edildi.

Yazıhan’da kurulacak olan Tarıma Dayalı (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine Meclis Üyesi Nevzat Aslan’ın asil, Mustafa Sayın’nı ise yedek üye olarak görevlendirilmesi kararı kabul edildi.

Bazı maddeler İmar ve Plan Bütçe komisyonlarına havale edildikten ve 2. oturumun 18 Ekim Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin 1. oturumu sona erdi.

malatyahaber.com- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    Malatya'da trafikte iki şeridi de akan yol kalmadı sayın yerel idareciler. Sağ şeritler komple park yeri olmuş. Hürriyet parkının önünü bile otoparka çevirdi millet. Kahrolası imar planlarınız neden halkın ortak yaşam alanlarını kapsamaz. Rant dağıtma işini ne zaman bırakacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    işinize karışmak gibi olmasın ama semtlerde daimi pazar yeri daimi katlı oto park yapmaya yüreğinizi verin zaten karşınızda rakip yok ne yapsanız sizin arkanızda olan insanalar var.onları fazla üzmeyin bir işi adam gibi yapmayı öğrenin her kes bizde örnek alsın saygılar dilerim ......
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Baba (6 yıl önce)
    Sıddık Özdemir gibilerinin belediye başkanı olması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (6 yıl önce)
    maşşallah size .nasıl olacak ta akpınar meydanı kamulaştırılacak bütçeniz var mı nereden bulacak sınız .o paraları .yoksa bila bedel mi dir aklınızdan geçen tıpkı beydagı misalimi yoksa.
    0
    0
    Yanıtla