SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Eski Başkanın Katil Zanlıları Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:47
AKP'li Eski Başkanın Katil Zanlıları Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar beldesinde AK Parti eski belde başkanı Zeynel Abidin Çengel’in ölümüyle ilgili 3 zanlı, polisin düzenlediği operasyonla Selçuk’ta saklandıkları evde yakalandı.

17 Ocak Cumartesi akşamı Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde eski AK Parti belde başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda kullanılan aracı belirleyen ve zanlıların isimlerini tespit eden Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Amirliği ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 5 günlük bir takibin ardından 3 zanlının Selçuk ilçesinde olduğunu tespit etti. 

Kuşadası’ndan gelen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş ve KOM ekipleri, İzmir’den gelen özel harekat timlerinin de desteğiyle eve operasyon düzenledi. Zanlılardan Yüksel D.’nin Almanya’da yaşayan dedesinin Selçuk Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesi’ndeki evine operasyon düzenleyen polis zanlı Yüksel D. ile diğer zanlılar İlhan D. ve Arzu D.’yi yakaladı. Polis, evde yapılan aramada silahlı saldırıda kullanılan silah ile birlikte bir pompalı tüfek ve 10 gram esrar maddesi de ele geçirdi.

Operasyon sırasında Zeynel Abidin Çengel’i öldürmek suçuyla aranan 3 zanlı daha sonra Kuşadası KOM ekipleri tarafından Kuşadası’na getirildi ve sorgulanmalarına başlandı. Cinayetin ardından Davutlar’dan kaçan 3 zanlının, Selçuk’ta Yüksel Dinç’in Almanya’da yaşayan dedesine ait eve geldikleri ve 5 gün boyunca burada saklandıkları ortaya çıktı. Zanlılar ilk ifadelerinde cinayeti namus davası yüzünden işlediklerini ileri sürerken, savcılığın talimatıyla polisin soruşturmayı derinleştirdiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız