SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li O 15 Vekil Kimler?

A- A+ PAYLAŞ

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AK Parti’de Meclis Grubu’nun ne kadarının değişeceği, milletvekilleri arasında iddia konusu oldu.

Bazı milletvekilleri, aralarında iddiaya girdi. Takım elbisesine girilen iddiada, milletvekillerinin yüzde 60’ı değişecek diyenlerle, değişim yüzde 40’ta kalacak diyenler yarışacak. Erdoğan’ın en az yüzde 50 oranında yenilemeye gideceği iddia ediliyor. Bir önceki seçimlerde, parti grubu yüzde 50 oranında yenilenmişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum çalışmalarında milletvekillerinin performans listesini tuttu. İl örgütleri ve Ak Parti Teşkilat Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucunda 15 milletvekilinin referandum karnesi zayıf çıktı. Erdoğan’a verilen bu liste ilk kez, 16 Ekim’deki Kızılcahamam kampında gündeme geldi. Erdoğan, “Referandum çalışmalarına katılmayan ve son günlerde şöyle bir uğrayan 15 arkadaşımız olduğunu saptadık. Bu süreçte, arkadaşlarımızdan daha fazla performans beklerdik” diyerek sitem etti. Başbakan’ın sözleri, Ak Parti kulisinde 15 milletvekilinin kim olduğu konusunda merak yarattı. Referandum çalışmaları sırasında, milletvekillerinin il örgütleri tarafından belirlenen programlara katılıp katılmadığı, alan çalışmaları yapıp yapmadığı, seçim bölgesine ne sıklıkla geldiği gibi kriterlerden yola çıkılarak hazırlanan liste, Haziran 2011’de yapılması planlanan genel seçimlerde de önemli karine olacak. Parti yöneticileri, “Başbakan’ın sözleri, bu kişilerin seçimlerde listede olmayacağı anlamı taşır” yorumu yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız