SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Şahin'e Tazminat Şoku

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:19:57
AKP'li Şahin'e Tazminat Şoku
A- A+ PAYLAŞ

Ses sanatçısı Kutsal Evcimen’in Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde ‘Eşek Sıpaları’ isimli türkü formundaki eseri okumasını eleştirirken, sanatçıya “Sahneye sürülen soytarı” ve “Yoncası fazla gelmiş binek hayvanı” şeklindeki ifadelerle tepki gösteren AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, aleyhinde ’Basın yoluyla hakaret’ etmek iddiasıyla açılan dava sonucunda, mahkeme tarafından 5 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edildi. 

Ses sanatçısı Kutsal Evcimen, 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Türkü Festivali’nde, bestesi Ozan Kul Fakiri’ye ait olan 30 yıl önce yazılmış ‘Eşek Sıpaları’ adlı türkü formundaki eseri okumuş, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, festivalden yaklaşık bir ay sonra, söz konusu eserin okunmasını kendilerine yönelik bir hareket olarak algıladığı düşüncesi yaratan bir açıklama yapmıştı. Açıklamasında eseri okuyan ses sanatçısı Kutsal Evcimen’e ağır sözlerle yüklenmiş, sanatçıya “Sahneye sürülen soytarı” ve “Yoncası fazla gelmiş binek hayvanı” şeklindeki sözler sarfetmişti.

Sanatçı Kutsal Evcimen, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in bu açıklamasından sonra, AKP’li Şahin’in kendisine “Basın yoluyla hakaret” ettiği iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Davacı Kutsal Evcimen’in avukatı Savaş Daşkın, “Basın yoluyla müvekkilime hakarette bulunulması ve hedef gösterilmesi manevi tazminat davasının kabulü için gerekli şartların oluştuğunu göstermektedir” diye yazdığı dava dilekçesinde, Şahin’in 5 bin TL manevi tazminata mahkûm edilmesini talep etti. 

Şahin’in avukatının savunması

Karar duruşmasında savunma yapan AKP’li Mustafa Şahin’in avukatı Ömer Akbaş, müvekkili Şahin’in sözlerinin hakaret nitelikli olmadığını savunarak, “Müvekkilimiz bu sözleri sarf etmeden önce kendisine davacı tarafından hakaret içerikli sözler sarf edilmiştir. Müvekkilimiz bunun üzerine söz konusu sözleri sarf etmiştir. Bu hususun nazara alınarak bir karar verilmesini talep ediyoruz” diyerek davanın reddini talep etti. 

Mahkeme Şahin’in sözlerini hakaret olarak kabul etti ve 5 bin TL tazminata hükmetti

Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye başlanan dava 15 Ocak 2015 Perşembe (bugün) yapılan son duruşma ile sonuçlandı. Mahkeme, AKP’li Mustafa Şahin’in, ayrıntıları gerekçeli kararda açıklanmak üzere, talep edilen 5 bin TL manevi tazminatı Kutsal Evcimen’e ödemesine hükmetti. 

Mahkeme, tarafların karara ilişkin 15 gün içinde Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunabileceklerini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız