SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'li Vekiller Destek Vermeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:32
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Oda Yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu.

Ağbaba, kısa süre önce kayısıya alan bazlı gelir desteği verilmesi için kanun teklifi sunduklarını belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekillerinin Malatya ekonomisi ve kayısı üreticileri için çok önemli olan bu gelir desteği teklifinin yasalaşması için gerekli katkıyı sunmalarını istedi.

CHP Milletvekili Ağbaba, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ,Yeşilyurt İlçe Başkanı Sinan Erkan, İl Başkan Yardımcısı Orhan Tanataş ve Disiplin Kurulu Üyesi Yakup Korkmaz ile birlikte Yeşilyurt Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Koordinatör Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Malatya’da Mart ve Nisan aylarında meydana gelen don ve dolu olaylarının üreticiye etkilerini gündeme getirdi.

Solmaz, TARSİM tarafından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarının yüzde 40’ının tamamlanmasının üreticilerin mağduriyetini artıracağını ifade ederek, tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istedi.

Milletvekili Ağbaba ise Malatya’nın en önemli gelir kaynağı olan kayısının son yıllarda üreticiyi mağdur ettiğini belirterek, “TBMM’de Malatya’nın tüm sorunlarını olduğu gibi kayısı üreticilerinin de sorunlarını gündeme getiriyorum. Geçtiğimiz günlerde üreticilerin mağduriyetine çare olabileceğini düşündüğümüz, kayısıya alan bazlı gelir desteği verilmesi için bir kanun teklifi verdik. Tıpkı fındıkta olduğu gibi kayısıya da alan bazlı destek verilmesi Malatya için çok önemli bir adım olacak. Alan bazlı gelir desteği teklifimize AKP'nin Malatya Milletvekillerinin de destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Ağbaba, kayısı üretiminin artırılması, daha kaliteli kayısının üretilmesi için tüm kurumların ortak hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, “Don ve doludan olumsuz etkilenen ve büyük mağduriyet yaşayan kayısı üreticilerinin Ziraat Bankası’na ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarıyla ilgili de bir an önce gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. TBMM’de en çok konuşulan şehir Malatya, en çok konuşulan ürün ise kayısı. Tüm Türkiye kayısının ve kayısı üreticilerinin sorunlarını yakından takip ediyor. Dünyanın en güzel kayısısını üreten, kuru kayısı üretiminin yüzde 80’ini tek başına karşılayan bir şehrin içler acısı durumuna çare bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız