SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Vekiller Mazbata Aldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:15:18
AKP'li Vekiller Mazbata Aldı
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından Milletvekili olmaya hak kazanan AKP Malatya Milletvekilleri düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. 

26. dönem AKP Malatya Milletvekilleri Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci ve Mustafa Şahin’e mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman verdi.

Duman, mazbata törenine katılamayan ve AKP'den Milletvekili seçilen Öznur Çalık ve Taha Özhan'ın mazbatalarını ise AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya teslim etti.

Mazbata töreni sırasında konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman Milletvekili olmaya hak kazanan bütün vekillere başarılar dileyerek “Ülkemiz ve Malatya’mız için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletimizi en iyi şekilde temsil ederler” dedi. Mazbata töreninin ardından adliye çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan 

İl Başkanı Hakan Kahtalı, milletvekillerinin Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inandığını ifade ederek “Bugün 7 Haziran’ın ardından yarım kalan işimizi tamamladık. Allah bize 1 Kasım’ın ardından 317 milletvekili ile bu ülkeyi 4 yıllığına idare etmeyi nasip etti. AK Partiyi iktidar eden başta Cenabı Allah’a ve buna destek veren siz değerli halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bu dava uğruna çok emekler sarf ettik, bu davada emeği geçen bütün kardeşlerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “1 Kasım akşamında da ifade ettiğimiz gibi Türkiye’de kaybeden partiler var ama kaybeden hiçbir vatandaşımız yok. Malatya’da da kaybeden bazı partiler oldu ama kazanan Malatya oldu. İnşallah 4 yıl içerisinde Malatya’ya daha fazla yatırımı nasıl yaparız bunun hesabını yaparak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

AKP'nin herkesin partisi olduğunu belirten Mustafa Şahin de “Biz AK Parti olarak herkesi kucaklayıp yolumuza devam etmek zorundayız, biz ayrıştırıcı değiliz, nefret dilini kullanmıyoruz, kardeşlik ve beraberlik ile bu işi sürdüreceğiz inşallah. Biz 1 Kasım’dan önce milletimiz oynanan büyük oyunun farkında ve bu seçimlerde çığlığını sandıkta hissettirecek dedik. Allah’a hamd olsun işte sandığın sesi necip milletimizin sesi oldu ve ertesinde bir araya gelen bütün kirli odaklar oynadıkları büyük oyunun içerisinde darmadağın oldular. Biz 2002’den önce bu ülkede, Alevi Sünni, Kürt Türk, İnanmış inanmamış ayrıştırmalarına sebep olan tüm kirli odakların iplerini çektik, sandıkta da siz bunlara dersini verdiniz. Biz, bize destek veren Alevi Sünni, Kürt Türk herkesin partisiyiz, biz hep birlikte Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı. 

AKP olarak 7 Haziran’ı hiç bir zaman unutmayacaklarını ve 1 Kasım’ı 7 Haziran ile birlikte hatırlayacaklarını vurgulayan Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da “İnşallah bundan sonra Türkiye’nin 13 yıllık kazanımlarının tescili, yeni bir anayasa ve yeni bir idari yapı için halkın bize verdiği bu oyları sağlıklı olarak değerlendireceğiz. Seçim bitti şu anda toplumsal ayrışmalar yok Türkiye var, Türkiye bu süreçte neyi kaybettiyse bundan sonra bir tedavi ve tamir siyasetiyle bu süreç doldurulacak. Bunun için hep birlikte el birliği ile çalışacağız ve hiçbir zaman 7 Haziran’ı unutmayacağız. 7 Haziran yaşanmamış gibi davranmayacağız ve 1 Kasım’ı 7 Haziran’sız düşünmeyeceğiz. Yani millet bize 7 Haziran’da hangi mesajı vermişse o mesajı aldık cebimize, kalbimize koyduk ve o duyarlılıkla geleceğe taşıyacağız. 1 Kasım bizim için anlamlı bir gün olmuştur ve bir Kasım’ın bizdeki karşılığı sadece güncel bir karşılık değil. 1 Kasım Menderes’in, Özal’ın ve Erdoğan’ın önüne konan engellerin ve en doğrusu milli iradenin önüne konan engellerin aşıldığı gün olarak tarihi bir anlam ifade eder” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız