SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'lilerin de Haberi Yoktu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:08
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İl Temsilciliğini ziyaret ederek, TMMOB’nin bazı yetkilerini kısıtlayan yasa tasarısına tepki gösterdi.

Türkiye Mimar Mühendisleri Odaları Birliği Malatya İl Temsilcisi ve Makine Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş, ziyarette yaptığın açıklama da, “Bir sıkıntı oluşturuldu. Türk Mimar ve Mühendisler Birliği’ne, bir gece yarası korsanvari bir önerge ile bir darbe indirildi, yetkiler kısıtlandı ve ortadan kaldırıldı. Yetkiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi. TMMOB 60 yıllık süreçte bugüne kadar yanlışlara karşı çıkan bir tavır sergiledi” dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba ise, “Maalesef bu son dönemde hükümet kendisine muhalif, kendisi gibi düşünmeyen, hangi kurum varsa, bazen kendisine yakın olsa bile düşüncesi uyuşmadığı için kapatmaya, baskı yapmaya çalışıyor. TMMOB, yaklaşık 400 bin üyesi olan, seçimle görev yapan bir kuruluş. Hep mili irade deniliyor, milli irade. Milli irade sadece kendi aldığınız oylara saygı duyma değil, karşıdaki insanlarında aldığı oya saygı duymaktır. TMMOB seçimle gelmiş ve Türkiye’nin önemli bir kuruluşu. TMMOB her yerde var” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, TMMOB’nin yetkilerinin elinden alınmaya çalışıldığını ve bu durumu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini ifade ederek, “TMMOB ile ilgili önergede, açıkça söylüyorum, AKP Milletvekillerinin haberi yoktu. Aslını ispat eden varsa gelsin söylesin. Bir bürokrat aracılığı ile geldi” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız