SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKPM'de Hayalkırıklığı

A- A+ PAYLAŞ

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın AKPM Genel Kurulu’na hitap etmesi Ankara’da olumlu karşılandı ancak Kurul tarafından onaylanan Kıbrıs Raporu, hayal kırıklığı yarattı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Talat’ın, Strazburg’da devam eden AKPM Sonbahar Genel Kurul Oturumuna hitap etmesi ve Avrupa Konseyi organlarının üst düzey yöneticileri ile temaslarda bulunmasını memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Oturum sırasında Talat’ın, Kıbrıs Türk tarafının kapsamlı çözüme ilişkin benimsediği yapıcı tavır konusunda bilgi verdiğini ve Siyasi İşler Komisyonu üyesi Alman Parlamenter Joachim Hörster’in hazırladığı “Kıbrıs’ta durum” başlıklı rapora ve taslak karara ilişkin duyduğu hayal kırıklığını dile getirdiği anımsatılan açıklamada “Sayın Talat’ın görüşleri tarafımızca da paylaşılmaktadır” denildi.

“RAPOR BM PARAMETRELERİNE AYKIRI”

Dışişleri açıklamasında Türk tarafınca getirilen değişiklik önerilerinin reddedilmesi suretiyle kabul edilen rapor ve rapora ilişkin kararın yerleşik BM parametrelerine aykırı olduğu gibi AKPM’nin 2004 yılında benimsediği 1376 sayılı kararla da çeliştiği, bu durumun da üzüntüyle karşılandığı kaydedildi. Açıklamada şöyle devam edildi:

*Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kırk yıldır süren BM müzakere sürecinde belirlenen siyasi eşitlik ve tarafların eşit statüsü gibi ilkeleri göz ardı eden ve çözüm perspektifinden yoksun bu kararın BM görüşme sürecine olumlu katkı yapması mümkün değildir.”

Açıklamada ayrıca Türkiye’nin, Kıbrıs’ta siyasi eşitliğe dayanan eşit statüye sahip iki Kurucu Devlet’in yeni bir ortaklık kurması yönünde KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Talat’ın sürdürdüğü yapıcı tavrı desteklediğinin altı çizildi.

AB, BİR BAŞLIĞA DAHA "YEŞİL IŞIK" YAKTI

Avrupa Birliği, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde yeni bir başlığın açılmasına onay verdi. Brüksel’de toplanan AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER), Türkiye ile "Bilgi Toplumu ve Medya" faslında müzakerelerin başlatılması konusunda görüş birliğine vardı.

ABHaber’e göre, Brüksel'de 1 Ekim'de toplanan COREPER "Bilgi Toplumu ve Medya" faslında müzakerelerin açılması konusunda bir uzlaşıya vardı. Böylece, söz konusu fasılda müzakerelerin açılabilmesi için Türkiye'den pozisyon belgesini sunması istendi.

Daha önce yapılan açıklamalarda "Bilgi Toplumu ve Medya" ile "Sermayenin Serbest Dolaşımı" fasıllarının, AB Fransa Dönem Başkanlığı süresince açılacağı belirtilmişti.

ABHaber'e konuyla ilgili bilgi veren Avrupa Komisyonu'ndan bir yetkili de, Türkiye'nin AB reformlarındaki performansına göre müzakerelerin hızının belli olacağını söyledi.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ, SENDİKA HAKKI

Türkiye'nin düşünce ve ifade özgürlüğü alanında yapacağı reformlar sonrası “Bilgi Toplumu ve Medya” faslının hızlı bir şekilde müzakerelerinin tamamlanabileceğine işaret eden Komisyon yetkilisi, Türkiye'deki medya sektöründe çalışanlara sendika hakkının tanınmasının önemine dikkati çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız