SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin 'Gergin' Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:54
AKP'nin 'Gergin' Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Orduzu’nun Kaldırım Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında, bir grup genç ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Malatya Milletvekilleri arasından sözlü sataşma, karşılıklı atışma ile gelişen gerilim yaşandığı bildirildi. Mahalle toplantısına gelen bir grup gencin AKP’lilere yönelik fiili saldırı girişiminde bulunduğu da iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan oluşan heyet, dün akşam saatlerinde Orduzu’nun Kaldırım Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. 

Toplantıda ilk olarak konuştuğu belirtilen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, konuşması sırasında bir grup genç sözlü sataşmada ve hakarette bulundu ve yuhaladı. Gürkan, bu sataşmalar ve yuhalamalar üzerine, bir taziyeye gideceğini belirterek konuşmasını kesti ve toplantıdan ayrıldı. Gürkan ile gençler arasındaki gerilim Gürkan’ın toplantıda ayrılması sırasında gelen bir başka grup gencin de dahil olmasıyla yoğunlaşarak devam etti. 

Öznur Çalık ve Mustafa Şahin’e  de Sözlü Sataşma 

Selahattin Gürkan’ın toplantıdan erken ayrılmasından kısa süre sonra AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık toplantının yapıldığı alana geldi. Gürkan’a sataşan ve hakaret ettiği belirtilen aynı grup bu defa AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a sözlü sataşmada bulundu. Ancak bu gerginlik kısa sürdü. 

Daha sonra toplantıda bulunan AKP heyetinden Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, AKP İl Başkanı Hakan Kâhtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmalarını sataşma olmaksızın tamamladı.

Toplantıda yeni gerilim, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in konuşması sırasında yaşandı. Konuşmasından önceki tartışma ve hakarete varan sataşmaların stresi ile konuştuğu gözlenen Mustafa Şahin’in konuşması sırasında tartışma ve sataşmalar bir süre sonra fiziki temasın da yaşandığı ve sataşmada bulunan genç grup ile AKP’liler arasında kavga olduğu öğrenildi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Öznur Çalık’ın konuşması sırasında da gerilimin devam ettiği belirtildi.

Toplantının bitmesinin ardından AKP’lilerin giderken, genç grubun il başkanı Hakan Kahtalı ile Mustafa Şahin’e saldırmak istediği, ancak araya giren AKP’liler ile grup arasında kısa süreli bir kavga yaşandığı, mahalle sakinlerinin de araya girmesi ile kavganın büyümeden engellendiği iddia edildi.

Toplantı esnasında bölgede sivil polislerin görev yaptığı, gerilim sürecinde bölgeye 2 resmi ekibin daha istendiği,  polislerin genç grubu toplantı alanından uzaklaştırdığı öğrenildi. Bu arada, olaylar sırasında ‘gözaltılar olduğu’ yönündeki bilginin ise doğru olmadığı ifade edildi. 

Mahalle sakinlerinin, AKP’lilere; “Bunlar bizim çocuklarımız değil, başka mahalleden” ifadesinde bulunduğu ileri sürüldü.

Gürkan: “Gençler sözlü ifadede bulundu” 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çalık, kendisine yönelik sözlü sataşma da dahil bir olay yaşanmadığını söylerken, AKP İl Başkanı Hakan Kâhtalı, büyütülecek bir olay yaşanmadığını bildirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Ben zabıta memurumuzun babasını taziyesine gideceğimden dolayı, konuşma sırasına erken alarak ayrıldım. ‘Taziyeye gideceğimi’ söyleyerek ilk konuşmayı yaptım. Orada 4-5 genç sözlü ifadede bulundular. En fazla destek aldığımız toplantılardan biriydi. Ben konuşmamdan sonra taziyeye gitmek üzere ayrıldım. Bu mahallemiz belediyemiz tarafından en fazla hizmet giden bölgelerden birisidir. Bize yüzde 85 oranında destek veren bir bölgemiz” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Üstteki fotoğrafları, Orduzu-Kaldırım Mahallesi'ndeki toplantıya ilişkin olarak Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP Battalgaz Kadın Kolları (AK Battalgazi Kadın)'nın twitter hesaplarından paylaşıldı. Ancak twitter hesaplarında, yaşanan gerginliklerle ilgili herhangi bir açıklama, yorum ve ima yeralmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız