SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Grup Kararına Rağmen

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:17
AKP'nin Grup Kararına Rağmen
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında köy yollarının yapımı ile seçimde ihtilaf sonunda tartışma çıktı. AKP, grup kararına ilk kez uyulmadı. CHP’liler AKP  grup kararı karşısında ilk kez AKP'li iki üyenin önergesine olur eli kaldırdı.

İl Özel İdaresi Salonu’nda Ocak ayı toplantılarını Naci Şavata’nın başkanlığında sürdüren İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri ve önergeleri görüştü.

Gündem gereği, 2013 yılında stabilize yapılan yollar konusunda komisyon raporu okundu. Raporda, İl Özel İdaresi ve Köy Des kanalıyla yapılan yollar belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, İl Özel İdaresi ve Köy Des kanalıyla yapılan yolların gösterildiğini, mükerrer yazılarak böylece çok iş yapılmış gibi gösterildiğini iddia etti.

AKP Doğanyol Üyesi Vehbi Öz ise ilçelerinde sadece Köy Des kanalıyla stabilize yapılan yolların gösterildiğini, diğerinin olmadığını ifade etti. AKP Pütürge İlçesi Üyesi Battal Paşahan ise ilçelerinde yapılan stabilize yolların 1 kilometresinin dahi İl Özel İdaresi’nin olmadığını iddia etti.

Bunun üzerine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, “İlgili müdürü çağırırız ve mükerrer yazılma konusunda izahat isteriz. Burada olmayan daire müdürünün aleyhine konuşturtmam. Gelir izah ederler” dedi.

Bunun üzerine, Şavata ile CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları mütevelli heyetine üyelerin seçimi gündeminde de tartışma yaşandı.

Pütürge ilçesi mütevelli heyeti isimleri oylanırken, AKP Pütürge İlçe Meclis Üyeleri Battal Paşahan ile Hasan Hüseyin Şahin, kendi istedikleri üyelerin değil de başka isimlerin parti grubu olarak yazdırılmasına tepki gösterdi.

AKP grubunun isimleri ile diğer isimler oylandı ve AKP grubunun isimleri bir oyla ret edildi. Ancak toplantıdaki mevcut üyeler sayıldığında bu karar geçersiz sayılacağı iddiasıyla yeniden oylama yapıldı.

Önceki oylamaya ret oyu kullanan CHP’liler, bu kez AKP  grubunun isimlerine yine ret verip, AKPli üyeler Paşahan ve Şahin’in verdiği isimlere evet oyu kullandı. CHP’liler, AKP grup kararı karşısında ilk kez AKPi iki üyenin önergesine olur eli kaldırdı. Buna rağmen, AKP grubunun isimleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, grup kararına uyulmamasına tepki gösterip, “Böyle bir şey parti prensibimize uygun değil. Partimizin grubu olarak belirlediği isimlere itirazı olan Pütürge meclis üyelerimiz, ilçe başkanları ile mutabakata varmaları lazımdı” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca verilen önerge ile zirai ilaçlama atıklarının zararlarının araştırılması teklifi çevre komisyonunda incelenmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız