SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Keyfi Kaçmış!

A- A+ PAYLAŞ

Genel merkezinin kesin aday listelerini açıklamasından sonra adayların ve aday adaylar arasındaki birlik ve bütünlük görüntüsünü pekiştirmek amacıyla AKP il teşkilatı tarafından bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda aday adayları, listeye konan adaylara destek vereceklerini söyleyerek, AKP'nin daha güçlü çıkması için çalışacaklarını ifade ettiler. Belediye başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Milletvekili adaylarının ve aday adaylarından bir çoğunun katıldığı toplantıya, mevcut milletvekillerinden olan ve yeniden aday gösterilmeyen Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin katılmadı. Çok tartışılan ve tepki toplayan listenin açıklanmasından sonra yapılan bu ilk toplantıdaki, "gülümsemeyen, coşkusuz yüzler ve kasvetli bir hava" objektiflere de yansıdı..

Malatya Kaburga Sofrası'nda düzenlenen toplantıya AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve İhsan Koca ile milletvekili adayı Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Dr.Şanal Tosun, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ile milletvekili aday adayları katıldılar.

SIRALAMAYA GİRMEYEN VEKİLLERE TEŞEKKÜR
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "AK Parti'de bulunan bütün arkadaşlarımız siyaseti geleceğimiz için, çocuklarımız için büyük Türkiye'yi inşa etmek için siyaset yapıyorlar. Biz milletimiz ve ülkemiz için yola çıkmış, milletimizin mutluluğunu merkeze koymuş bir partiyiz. Önemli olan bu milletin yarasına merhem olmaktır. Önemli olan Türkiye'nin, önemli olan Malatya'dır. Bizim yarışımız artık 6-0 çıkartmak yarışıdır. Biz sıradan bir parti değiliz, hedefleri olan bir partiyiz. İhsan Koca, Mehmet Şahin ve Fuat Ölmeztoprak'a verdikleri emekler için teşekkür ediyorum" dedi.

“KONU MANKENİ DEĞİL DAVA ARKADAŞIYIZ..”
Temayül yoklamasında ilk sıralarda yer bulmasına karşın yeniden aday gösterilmeyen eski milletvekili Ali Osman Başkurt, "Aday adaylık dönemini kendi adıma söylüyorum, kapattım. Bu dönem 6 arkadaşımıza Allah'tan yardımcı olması, bizlerinde onlara canı gönülden destek olmalarını diliyorum. Sevgimizi, kardeşliğimiz, enerjimizi, bir birimize harcamamalıyız. Aile içinde mücadele ederek, hizipleşerek, hiç bir zaman kendimize de, partimize de ülkemize de ve Malatya'mıza da bir fayda sağlayamayız. Bu enerji ve potansiyelimizi bütün kuvveti ile bundan sonra 12 Haziran'a odaklanarak Malatya'da yüzde 70'i devirerek, yüzde 80'i hedeflemeliyiz. Herkesin milletvekili olmak istemesinin, siyaset yapmasının nedenleri vardır. Kimisi kendisi için milletvekili olmak ister, kimisi ailesi için kimisi de yakınları ve çevresi için milletvekili olmak ister. Bazıları da vardır ki ülke menfaatleri için milletvekili olmayı ister. Ben buradaki 6 arkadaşımın da her birinin kendileri ve çevresi için değil, ülke menfaatleri ve ili için hizmet edeceğine yürekten inanıyorum. Çünkü milletin vebali çok ağır bir vebaldir. Bu yüzden gece kafanızı yastığa koyduğunuzda içiniz huzurlu olacak. Benim yeni dönemdeki arkadaşlarımın da bu perspektifte çalışacağına inancım tamdır. Onlardan istirhamım şudur. Bizi kimse konu mankeni ve dolgu malzemesi ve potansiyel tehlikeli görmesin. Bizleri dava arkadaşı olarak görsünler. Sayın Başbakanımıza sesleniyorum, Malatya'yı unutmayınız. Özal'dan sonra Malatya bir bakanlık görmedi. İnşallah bu dönemde her bir arkadaşımda bakanlık yapabilecek seviyededir. Ben inanıyorum ki onların arasında bir tane bakan çıkacak ve bizlerde onların etrafında il başkanımız ile birlikte gece gündüz dolaşacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Ben aday adaylarını konuşmasından sonra şunu gördüm, gerçekten hiç kimsenin kendi nefsi için siyaset yapmadığını, Malatya için ve siyaset için siyaset yaptıklarını gördüm. Bize yakışan da buydu. Ben tüm aday adaylarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki 2 aylık süreci çok iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.

6. sıra Milletvekili Adayı Dr.Şanal Tosun, "Tüm konuşmalarda gördüğüm inanç ve heyecan bizleri mutlu etti" dedi.

2. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, "Başbakanı gibi dik duran bir teşkilatımız ile onurlansak ta o kadarda az. 91 tane aday adayının yarıştığı bu süreçte hiç birinin bir diğerine kem söz söylediğini görmedik. Bütün aday adayı arkadaşlarıma, onları destekleyen ailelerine ve destekleyenlerine teşekkür ediyorum. Biz önümüzde 12 Haziran'daki seçimde Sayın Şanal Tosun kardeşimizin de çıkması için güç birliği ile çalışacağız. Halen Silivri'de mahkum olanların ayak seslerinden haberdarız. İlimizde 2009 yerel seçimlerinde başkanımızla alakalı, teşkilatımızla alakalı, milletvekillerimiz ile alakalı söyleyen çirkin sözler bugün yine servis edilmeye başladı. Biz onları biliyoruz. O filmi daha öncede izledik" dedi.

“YAPTIKLARIMIZI ANAYASAL TEMİNAT ALTINA ALDIK…”
AKP Malatya Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Fındıklı, "Türkiye'nin sesini sayın başbakanımızın cabası ile dünya gördü ve duydu. Artık Türkiye gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke. Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesi arasında hem siyaseti ve hem de ekonomisi ile yer alacaktır. Türkiye'de yaptığımız çalışmaların hukuki teminat altına alınacağı bir döneme girdik. Bu kadar yaptığımızı eğer anayasal bir teminat altına almazsak, tüm yaptığımız çalışmalar heba olacaktır. Aday adaylarımızın birlik ve beraberlik duyguları karşısında, bunun bir dava olduğunu tescil ettik" diye konuştu.

2009 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen, ancak 2011 seçimleri için 4. sıradan milletvekili adayı yapılan eski belediye başkanı Cemal Akın, "Dünyamız ve Türkiye'miz yeni bir yol ayrımında. Başbakanımızın Davos'da ki çıkışının ardından Avrupa'daki çıkışı, hem Türkiye'de ve hem de dünyada yeterince anlaşıldı. Türkiye'de hakim ve özgürlüklerin yeniden kaybolmaması için AK parti'nin seçimde başarıyla çıkması gerekiyor. Kişi hak ve özgürlükleri için AK Parti'nin daha güçlü çıkması için oylarımızı arttırmalıyız" ifadelerini kaydetti.

“HERKES HADDİNİ BİLSİN…”
AKP Malatya Milletvekili ve 3. sıra Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Biz iktidar partisi mensupları hiç kimsenin hayal kurma özgürlüğünü kısıtlayamayız. Onlar bilsinler ki Malatya AK Parti ile bir kez daha şahlanacak ve inşallah Malatya 6-0 olacaktır. Muhalefet yazdığı senaryoları artık bir kez daha Silivri'den yazmaya devam edecek. Dışarıdan aday bulamayanlar Ergenekon sanıklarını CHP'de aday yaptılar. Hamıt Fendoğlu ve Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü. Önce millete bunların hesabını versinler. Ergenekon sanıklarını nasıl aday yaptıklarını sorgulasınlar, ondan sonra iktidara bulaşmaya kalksınlar. Herkes haddini bilsin, herkes hukukunu bilsin. AK Parti'nin bir ve beraber olduğunu bilsinler.”dedi.

“ÖNEMLİ OLAN ALLAH’IN RIZASIDIR…”
AKP Malatya Milletvekili ve 5. sıra Milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, "Rabbim bize verdiklerinden mesuldür. Vermediklerinden mesel değildir. Ben rabbim şahit ki, 4 yıl önce buraya aday adayı olarak geldiğimde Malatyalıların desteği olarak milletvekili olarak seçildim. Milletimin bana verdiği emanete sahip çıktım. Davamı ve liderimi satmadım. Ahirette Rabbime vereceğim hesabı düşünerek çalıştım. 4 yılı düşününce vicdanen çok rahatım. Gerektiğinde sağlığımı ve ailemi de ihmal ederek görev yapmaya çalıştım. Önemli olan yüce rabbimin rızasını kazanmak ve yüce milletimizin hayır duasını almaktır. Listelerin açıklanmasından sonra Malatya kamuoyunu bana gösterdiği teveccüh beni çok duygulandırdı. 4 yıl boyunca, hiç ayrım yapmadım. Pütürge ve Doğanyol'a 1 gittiysem, Darende ve Hekimhan'a 4 kez gittim. Çünkü partimizde mikro milliyetçilik yoktu. İnancımdan taviz vermedim, omurgamı zedelemedim. Hiç kimseye ayrım yapmadım. Şu andaki sıralama beni eksi ve artı olarak hiç ilgilendirmedi. Benim tek gayem, AK parti'nin daha güçlü gelmesini istiyorum. Eğer sayın başbakanım beni listeye koymasaydı, Rabbim şahittir, gelip daha fazla çalışacaktım. Sayın başbakanım beni geçen dönemde 2'ye koydu da iyiydi de, bu dönem 5. sıraya koydu da kötü diyemem. Önemli olan Rabbimin bizi imtihan ettiğinde o imtihanı kazanmaktır. Bana gösterilen ilgi, 5. sıraya konulmaktan daha mutlu oldum. Halkımın gönlünde yer etmek beni daha çok mutlu etti. Şunu muhalefet iyi bilsin ki, hayalleri boşa çıkacaktır. Ömer Faruk Öz, AK Parti'nin daha güçlü çıkması için çalışacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Nifak tohumları ekmeye çalışıyorlar. Hepimiz Allah'ın kuluyuz. Kimsenin kimseye bir üstünlüğü yoktur. Eğer gerçekten iman etmişsek, mikro milliyetçilik yapmamalıyız. Kim Allah'tan çok korkuyorsa, üstün olan odur. Önemli olan Allah'ın rızasını almak ve yüce milletimin duasını almaktır. Ben Rabbimin rızasını almak için kendimi feda etmeye hazırım. Bu bir takım oyunudur. Takımdaki oyuncular bir birini severler sevmezler önemli değil. Önemli olan karşı tarafa gol atmaktır, Önemli olan şampiyon olmaktır. Ben Şanal Tosun kardeşimizi de Ankara'ya götüreceğimizi söylüyorum" diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya'nın Türkiye'ye örnek olmuş bir teşkilata sahip olduğunu ifade ederek, "Sayın başbakanımızın elini daha da güçlendirmek için Malatya'daki çıtayı daha da yükseltmemiz lazım" dedi.
Memuriyetten istifa ederek 12 Haziran genel seçimlerinde AKP’den aday adayı olan Eğitim Bir Sen başkanı Şahin Kayaduman “Şimdiye kadar partimize nasıl hizmet ettiysek bundan sonra da aynı şekilde hizmete devam edeceğim” diye konuştu.

Uzun süre DSP il başkanlığı, Genel merkezde danışmanlık görevinde bulunduktan sonra seçim sürecine girildiğinde AKP’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan İbrahim Demirhan “Gemileri yaktım geldim ve de yeni yuvamı çok sevdim. Seçim sürecinde ve sonrasında partim için çalışacağım” dedi.

Demokrat Türkiye Partisi, ANAP ve en son olarak da Türkiye Partisi il başkanlığı görevini yürütürken AKP’den aday adayı olan Yusuf Aksaç’da “AK partinin başarısı için var gücümle çalışacağım” diye konuştu.

1970’li yıllardan itibaren sosyal demokrat kimliği ile tanınan ve 1990’lı yıllarda yapılan genel ve yerel seçimlerde SHP ve CHP’den aday adayı olan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü iken geçtiğimiz yıl görevden alınan ve mahkeme kararı ile görevine iade edilen, bir süre sonra da AKP’den aday adaylığı için memuriyetten istifa eden Bayram Yumrutepe ise “Bundan sonra da partimizin başarısı için tüm gücümle çalışacağım..” dedi.

Yapılan bu konuşmalardan sonra istişare toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız