SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'nin Kimyasını Bozdu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:44
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hekimhan İlçe Örgütü’nün yeni hizmet binası açıldı. Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız seçim beyannamemiz bütün Türkiye'de rüzgar estiriyor. Seçim beyannamemiz herkesin ezberini, AKP'nin ise kimyasını bozdu.”dedi.

CHP Hekimhan yeni ilçe binasının açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz,  CHP Milletvekili adayları Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Hekimhan ilçe Başkanı Kadir Sarıbaş  partililer ve vatandaşlar katıldı. 

"SEÇİM BEYANNAMEMİZ AKP'NİN  KİMYASINI BOZDU"

Açılışta konuşan Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin herkesin çatısı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti," CHP herkesin evi ve bu evin tapusu Veli Ağbaba'da değil Enver Kiraz'da değil bu evin tapusu ne Kılıçdaroğlu'nda ne Baykal'da ne de Ecevit'te.Babalarımızın, dedelerimizin oy verdiği bu partinin tapusu Mustafa Kemal Atatürk'tedir. Gelin, birlik ve beraberlik kuralım. Önemli bir şansı elde etmişiz, geçtiğimiz günlerde açıkladığımız seçim beyannamemiz bütün Türkiye'de rüzgar estiriyor. Seçim beyannamemiz herkesin ezberini, AKP'nin ise kimyasını bozdu. Emekliler ne zaman alışveriş yaptıklarını hatırlayamaz duruma geldi. Dün karşılaştığım bir emekli bana '10 yıldan beri mağazaya gitmedim' dedi. Alışverişini Rus Pazarı diye tabir edilen eski eşyaların satıldığı yerden yapıyormuş. İkinci el gömleği 1,5 liraya, ikinci el ayakkabıyı 2 liraya, ikinci el kazağı 4 Liraya alıyormuş. Emekliler kendilerini düşünüyorlarsa Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermeliler. Geçmiş seçimlerde hangi partiye oy verirse versinler bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermelerini bekliyorum" dedi. 

"KAYISI ÜRETİCİSİNE ALAN BAZLI  DESTEK VERECEĞİZ"

Çiftçinin yoksullaştığını dile getiren Ağbaba, "Hekimhanlı çiftçi çalışkan.Gece demeden gündüz demeden çocuğuna bakmadığı kadar kayısısına, cevizine, bakıyor. Yeteri kadar ekiyor ama hasat zamanı Hekimhanlı zenginleşiyor mu? Hayır. Çiftçimize alan bazlı destek vereceğiz. Kayısı tutsa da dert, tutmasa da dert. Alan bazlı destek fındığa var, çaya var ama kayısıya yok.  Geçtiğimiz hafta fındık üreticisine dönüm başı 170 lira destek verildi. Giresun'da,Ordu'da 630 Milyon lira dağıtıldı. Bizler de Kayısı üreticisine alan bazlı destek vereceğiz. Malatyalı  çiftçi her yıl ülkeye 300- 350 Milyon dolar girdi sağlıyor. Bu parayı sizlere alan bazlı destek olarak geri iade edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın konuşmasından CHP Hekimhan İlçe Örgütü’nün yeni hizmet binasının açılışını milletvekili adayları Memba Kuşçu, Berna Karadaş ve partili bayanlar gerçekleştirdi.

PORGALI ARAPGİR'DE..

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulusi Porgalı da Arapgir ilçesini ziyaret etti. Beraberindeki partililerle ilçeye giden Porgalı,  Arapgirli olan ve Malatya’ya birçok hizmet sunan Mevlüt Aslanoğlu’nun yolundan ilerlediğini belirtti. 

Seçim beyannamesi hakkında bilgiler aktaran Porgalı, “ Toplumun her kesimine hitap edecek sosyal devlet anlayışı içinde taahhütler söylendi. Genel başkanımız verdiği taahhütleri noterde onaylattı. Benim için noter onayının bir anlamı yok, gözlerimizin içine bakarak verdiği namus sözünü önemsiyorum. Bizde burada onun temsilcileri olarak söz veriyoruz. Verilen vaatler içinde yapılamayacak hiçbir şey yok, yapılamayacağına dair algı oluşturulmaya çalışıyor. Hükümet bu güne kadar ilk defa savunmaya geçti ve endişe içerisinde” dedi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ Sosyal Devlet anlayışıyla yoksul vatandaşlara her ay 10 lira vereceğiz. Gururunu incitmeden banka kartı aracılığıyla, kartını evin hanımına vererek yapacağız bunu. Pırıl pırıl adaylarımız var. Arapgire sahip çıkmak istiyoruz. Arapgir da dâhil tüm ilçelerimiz, üzümünüz, kayısınız sahipsiz. Manisa’nın üzümü okullarda dağıtılıyor, Arapgir’in ki yerlerde sürünüyor. Çiftçinin, üzüm üreticisinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulusi Porgalı ve beraberindeki partililer Arapgir esnafını ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız