SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Köşk Adayı Erdoğan...

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:58
AKP'nin Köşk Adayı Erdoğan...
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin AKP Cumhurbaşkan adayını açıklamak üzere kürsüye çıktı. Şahin,"Tüm milletvekillerimizin imzası ile Cumhurbaşkanı Adayı Genel başkanımız, İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğandır." dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, ATO Kongre Merkezi'nde, cumhurbaşkanı adayının tanıtılacağı toplantıya katıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP'li vekillerin oybirliğiyle Cumhurbaşkanı adayı oldu.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, ATO Kongre Merkezi'nde, cumhurbaşkanı adayının tanıtılacağı toplantıya katıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Mehmet Ali Şahin şunları söyledi:

Hatırlayacaksınız, 2007’de 10. Cumhurbaşkanının görev süresi dolmuştu. TBMM, 11. Cumhurbaşkanını seçecekti. Biz AK Parti olarak, Anayasa’ya yasalara ve Meclis İç Tüzüğü’ne uygun şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir seçimde öne sürülmeyen şartlar, biz Cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman önümüze çıktı.

Hukuk ayaklar altına alındı, ideolojiler hukukun üstüne çıktı.

Öncelikle Anayasa’yı değiştirmek suretiyle, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi sonucunu doğuracak değişikliği gerçekleştirdik.

Milletimiz daha güçlü şekilde bizi parlamentoya getirdi ve önce Meclis’te 11. Cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından Anayasa değişikliğini referanduma götürdük. Şükran borçluyuz ki yüzde 70’e yakın bir oranla milletimiz anayasa değişikliğini onayladı.

İşte bugün, Cumhurbaşkanı’nı halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. Uzun bir aday tespit süreci yaşadık.

Sayın Başbakanımızın, Genel Başkanımızın başkanlığında hemen hemen her kesimle istişarelerde bulunduk.

Milletin reis-i cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi nihayet tespit ettik. Biliyorsunuz, bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olması için en az 20 vekilin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Biz, grubumuzdaki tüm vekil arkadaşlarımızın imzalarını topladık.

İmzalarıyla ittifaklarıyla cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız, başbakanımız İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız