SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Malatya 'Seçim Destanı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:01
AKP'nin Malatya 'Seçim Destanı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Teşkilatı, Malatya Seçim Beyannamesini açıkladı.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimle ilgili çalışmalarını sürdüren AKP Malatya İl Teşkilatı, Aksaç Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla Malatya Seçim Beyannamesini basına ve kamuoyuna açıklandı.

'Destan Şehir Malatya Seçim Beyannamesi' adı altında hazırlanan seçim beyannamesinde 2023 vizyonu hedefleri, Malatya'da 13 yılda yapılan yatırımlara ve bundan sonra yapılacak olan yatırımlara yer verildi. 

Malatya genelinde yapılacak olan yatırımlar ve hedeflerin yer aldığı beyannamede, ilçelerin potansiyelleri ile oralar için hedeflenen çalışmalarda anlatıldı. 

"MİLLETE HİZMET ETMEYİ KENDİMİZE ŞİAR EDİNDİK"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya 13 yılda 13,1 milyar TL yatırımın yapıldığını kaydetti. 

'Ulaşım medeniyettir' diyerek, Malatya'ya 2,5 katrilyonluk yatırım yaptıklarını ifade eden Çalık, Türkiye'de eğitime ayırmış oldukları bütçenin birincisini eğitime verdikleri gibi, Malatya'da da eğitim konusunda çok ciddi adımlar attıklarını dile getirdi. 

Çalık, Malatya'nın dış ticaret hacminin tam 4 kat arttığını kaydederek, ihracatın 4 kat, vergi gelirlerinin de 5 kat arttığını belirti. 

'Ne yaptınız?' diye soran muhalefete, tek bir kartı eline aldığında neler yaptıklarını en iyi şekilde görebileceklerini dile getiren Çalık, "12 yılda Bakanlıklarımızda nezdinde eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme tüm yatırımlarımızı kalem kalem inceleyebilirler. Bununla birlikte onlarda kendilerine bir vizyon belirleyebilirler" dedi.

Çalık, 13,1 katrilyonluk yatırımı Malatya'ya getirdiklerine dikkat çekerek, bundan sonra çok daha fazla çalışarak, Türkiye ve Malatya'ya çok daha fazla yatırımlar getirmek zorunda olduklarını kaydetti. 

Milletin geride kalan 9 seçimde AKP'ye büyük bir destek verdiğinin altını çizen Çalık, "10. seçime giderken milletimiz şimdiye kadar vermiş olduğu desteği bize vermeye devam ediyor. 2023'te Malatya'nın nerede olmasıyla ilgili olarak bunu beyannamemizde teyit ettik. Malatya öncelikle insanca yaşanacak bir şehir olsun istiyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çok ciddi çabalar sarf etti. Sağlık şehri Malatya bizim lokomotifimiz olmalı diyoruz ve Malatya'yı sağlık turizminin başkenti yapmak istiyoruz. Onkoloji Hastanesi ile birlikte organ, karaciğer ve diğer nakillerin yanına eklenebileceği bir Malatya tasavvur ediyoruz. Eğitim şehri bir Malatya olmasını tasavvur ediyoruz, ikinci bir devlet üniversitesi ile iş adamlarımızın mutlaka katkısının olması gerektiği biz özel üniversite olmasını istiyoruz. Tarım şehri olan Malatya'mızda vazgeçilmezimiz olan kayısımızın mutlaka endüstriyel ürün haline getirilmeli; hayvancılık ve organize sanayimizle birlikte tarım şehri Malatya'yı mutlaka ve mutlaka hayata geçirmeliyiz. Malatya'mızda çok önemli fuarlar yapıyoruz, bu kapsamda da fuarlar şehri bir Malatya olmasını istiyoruz. Fuarlarımızın uluslararası bir boyut kazanması bizim için çok büyük bir gurur. Yeni fuar alanlarıyla birlikte, Malatya'nın fuarlar şehri olmasını istiyoruz. Spor şehri Malatya. 2023'e varmadan Malatya Arena Stadı tamamlanmış, Süper Lig'de yer alan bir Malatyaspor tasavvur ediyoruz. Bunun için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Malatya'mızın mihenk taşı olan organize sanayi bölgelerimiz ile sanayi şehri olan Malatya'mızı taçlandırmak zorundayız. Doğu Anadolu'nun ihracat rakamlarının en yüksek olduğu iliz ve cazibe şehri Malatya'yız. 2023, 2071 vizyonunu ortaya koyan bir AKP'nin ferdi olarak, biz millete hizmet etmeyi kendimize şiar edindik. Bundan sonrada hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu. 

AKP'nin her zaman ilkleri yaptığını dile getiren Çalık, "AK Parti ilkleri yaptı, yapmaya da devam ediyor. Türkiye'de seçim beyannamesini biz ortaya koyduk, muhalefette seçim beyannameleri ortaya koymaya başladı. Şimdi 81 ilde, illerimizin kendi seçim beyannameleri olacak. 

"BİR FARK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, AKP iktidarları döneminde Cumhuriyet tarihinin toplamından çok daha fazla yatırımların yapıldığını kaydetti.

Malatya'da 13.1 milyar TL'lik yatırım yapıldığını hatırlatan Özhan, "Normal şartlar altında bir şehrin beyanname hazırlamasının aslında çok ihtiyacının olmadığı söylenmeyebilir. Bu şehirden seçilecek olan vekillerin kendilerine özel bir bütçeleri olmayacak. Biz, Malatya'dan 6'da 6 ile meclise gitsek, özel bir bütçe verilmeyecek. Basit soru şu; ne diye bir beyanname yazıp, böylesi vizyon ve hedeflerle yola çıktınız? Bunun da yine çok basit ve kestirme bir cevabı var. Çünkü biz, sayın Başbakanımızın dile getirdiği gibi, Malatya'nın bir destan şehri olduğuna inanıyoruz. Bir fark oluşturmak istiyoruz. Meclise gittiğimizde en azından vizyon ve hedeflerimizin zihnimizde, elimizde ve metinlerimizde hazır olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

"MALATYA, 13 YILDA DESTAN YAZDI"

AKP Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun deyimiyle 'Destan Şehir Malatya'nın' 13 yıldır vesayetçilere ve vesayetçilerden yana olanlara göstermiş olduğu tavırla destanlar yazdığını ifade etti.

Tüfenkci, Malatya'dan verilen güçlü sesin Ankara'da, İstanbul'da, Kahire'de, Şam'da duyulduğunu belirterek, 7 Haziran'da verilecek olan sesin, Türkiye'de ve dünyada duyulacağını kaydetti. 

Güçlü bir destekle iktidara geldiklerinde Malatya'ya kazandırılmasından şeref duydukları hizmetleri yapmaya gayret edeceklerini ifade ederek, "Hazırlanan beyannamede bugüne kadar Malatya'da neler yaptık, bundan sonra neleri hedefliyoruz onlar var. Bugüne kadar Türkiye ortalaması da beyannamede yer alıyor. Bazıları 'AK Parti Malatya'ya ne yaptı?' diyor, beyannameyi incelerseniz AK Parti'nin Malatya'ya neler yaptığını görebilirsiniz" diye konuştu. 

"AK PARTİ, MİLLETİMİZİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERECEK PLAN VE PROGRAM ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETMEKTEDİR"

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, AKP'nin kurulmuş olduğu günden buyana ülkenin içerisinde bulunmuş olduğu o gün ki şartlara çare olma adına kuruluş çalışmalarını başlatan ve 2002 tarihinden bu yana planlı ve programlı bir şekilde halkın karşınına çıktığını kaydetti.

AKP'nin hangi limana varacağını açık bir şekilde deklare ettiğini dile getiren Şahin, "AK Parti, gizli ajandası olmayan, bugüne kadar yapılanların tersine milletimizin beklentilerine cevap verebilecek plan ve program çerçevesinde hareket eden bir hareketin başlangıcıydı. Tabi o günden bugüne baktığımız zaman plan ve program çerçevesinde 9 seçimi bıraktık, Allah'a hamdolsun 10. seçimde de inşallah yine bundan önceki seçimlerde olduğu gibi gelenek bozulmayacak. Malatya'mızda ve Türkiye genelinde inşallah almış olduğumuz o rekorları yenilemiş olacağız" dedi. 

"OYLARIMIZI ARTIRARAK, YOLA DEVAM ETMEYİ PLANLIYORUZ"

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP'nin her seçimde beyanname hazırladığını kaydederek, Türkiye'de ilk defa yapılan il bazındaki seçim beyannamesini de kamuoyu ve basınla paylaştıklarını belirtti. 

Kahtalı, bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapacakları çalışmaların yer aldığı beyannamelerini herkesle paylaştıklarını ifade ederek, "7 Haziran seçimlerinde biz, yola çıktığımız ilk günden itibaren söylemiş olduğumuz, geride kalan 9 seçimde Malatya oylarımızı her seferinde artırdı. Allan nasip ederse bu 10. seçimimizde de oylarımızı artırarak, devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

"ŞEHRİMİZE VE BÖLGEMİZE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'nin sadece seçim değil, dönem için dahi plan yapamayan bir süreçten büyük bir devlet ve kalkınma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Çakır, Türkiye'nin 5 yıllık planlar değil 2023'ün, 2050'nin, 2070'in planlarını yaptığını belirterek, vizyon çizen bir anlayışla yola devam ettiğini kaydetti.

Yereldeki hedeflerle ilgili güzel bir beyanname hazırlandığını dile getiren Çakır, "5 yıl içerisinde bölgemize gelecek olan hizmetlerle ilgili bir hazırlık yapıldı. Bir beyanname ortaya konuldu. Şehrimize ve bölgemize önemli yatırımlar yapılıyor" dedi. 

13 YILDA 13 MİLYAR TL YATIRIM VE DESTEK YAPILDI

Malatya'ya son 13 yılda 13,1 milyar TL yatırım ve desteğin sağlandığının kaydedildiği beyannamede, şunlar yer alıyor: 

"2003-2014 dönemlerinde Malatya'ya yapılan yatırımlar; Ulaştırma ve Haberleşme-2.512 milyar TL, Milli Eğitim-1.188 milyar TL, Sağlık-346 milyon TL, Adalet-8.725 milyon TL, Orman ve Su İşleri-792.910 milyon TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar-606.441 milyon TL, Çevre ve Şehircilik-123.400 milyon TL, TOKİ-1.310 milyar TL, İLBANK-2.435 milyar TL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık-942.080 milyon TL, Aile ve Sosyal Politikalar-1.065 milyar TL, Gençlik ve Spor-540.520 milyon TL, Kültür ve Turizm-31.764 milyon TL, Vakıflar-33.042 milyon TL, Bilim, Sanayi ve Teknoloji-61.944 milyon TL, KOSGEB-47.175 milyon TL, TÜBİTAK-91.568 milyon TL, KÖYDES-230.204 milyon TL, Kalkınma Ajansları-10.048 milyon TL, Üniversiteler-462.411 milyon TL, Araştırma Merkezleri-10.790 milyon TL, SODES-43.169 milyon TL, AFAD-93.323 milyon TL, İŞKUR-123.797 milyon TL."

MALATYA İÇİN ÖNCELİKLİ VİZYON VE HEDEFLER

Malatya için öncelikli vizyon ve hedefler ise şöyle beyannamede şöyle belirtildi: 

"Malatya'da tarımın çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi. Yüksek Hızlı Trenin Malatya'ya getirilmesinin hızlandırılması. Kuzey Çevre Yolunun açılması. Yeni üniversiteler kurulması. Sağlık vadisi ve sağlık turizmi projesi. Onkoloji hastanesinin açılması. Yeraltı zenginliklerine dayalı sanayinin geliştirilmesi. Malatya'nın teşvikte 6. bölgeye alınması. Uydu kentlerinin yapımı. İhtisas organize sanayi kurulması. Nanoteknoloji ile desteklenmiş teknik tekstilinin geliştirilmesi. Fuarlar şehri. Çevreci ve yenilenebilir enerji yatırımları. Serbest bölge oluşturulması. İç suların turizme kazandırılması. Havalimanı terminalinin yapılması. Bölge Adliye Mahkemesi'nin kurulması."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız