SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP'nin Malatya'da 160 Aday Adayı'

A- A+ PAYLAŞ

Yalçın BAYER-Hürriyet
ybayer@hurriyet.com.tr

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, AKP'den milletvekili olmak isteyenlerin sayısının çokluğuna dikkat çekiyor ve Malatyayı örnek veriyor...İşte o yazı;

AKP/Malatya'da 160 aday adayı

"BASKIN basanındır" seçimi, geleneksel demokrasiye aykırıdır.

Komünist rejimlerde, tek partili yönetimlerde olduğu gibi 'erken kalkan sonuç alır' anlayışının bir uygulamasıdır.

Demokrasiler, sürprizlerin en aza indirildiği rejimin adı değil midir?

Erken seçim kararının bir unsuru da AKP'nin 'aday hücumu'ndan kurtulması olarak gözüküyor.

Bu nedenle adaylık düşünen bürokratların sıkıntıya düştüğü anlaşılıyor.

Çünkü iki gün içinde karar verecekler.

Bu süre içinde hangi 'yandaş' bürokrat istifa kararı verebilecek?

Aynı durum CHP için de söz konusu.

AKP, bürokratlara "Sen görevine devam et" dediğine göre, Başbakan'ın da aday tercihinde biraz rahatlayacağı anlaşılıyor.

MİLLETVEKİLLERİ RAHAT

AKP'den istifalar sırasında Başbakan'ın, Kızılcahamam'daki örgüt toplantısında, milletvekillerine 'yeniden aday olacağı' işareti verdiği belirtiliyor.

AKP'den milletvekili olmak isteyenlerin sayısının çokluğu şimdiden dikkat çekiyor. Bir örnek verirsek; 7 milletvekilinin çıktığı Malatya'da 'aday adayı' konumunda olanların sayısının 160 olduğu belirtiliyor.

Bu arada artan nüfusu nedeniyle İstanbul (70) ve Ankara'nın (29) milletvekili sayılarının artması da gündeme gelecek.

Adaylık kavgalarını önümüzdeki günlerde daha yakından göreceğiz.

Yazının Orjinali için;
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6456547.asp?yazarid=42&gid=61

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız