SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP'nin Rüyası Sona mı Eriyor?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:40
'AKP'nin Rüyası Sona mı Eriyor?'
A- A+ PAYLAŞ
AKP hükümetinin iktidara geldikten sonra oldukça önemsediği ve aldığı oyların büyük bir bölümünü bağladığı ''Duble Yollar'' projesi cari açık kurbanı mı oluyor?
 
Cari açığın önünü kesmek için önce duble yoldan vazgeçildi. Karayolları'nda kaynak sıkıntısı yaşanınca iki bakan çözüm için devreye girdi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü, duble yolda son 10 yılın en büyük finansman darboğazıyla karşı karşıya kaldı. 
 
Habertürk'un haberine göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, bu yıl ekonomiyi soğutmak ve cari açığı azaltmak amacıyla alınan önlemler nedeniyle ek ödenek alamadıkları için karayolu müteahhitlerine 3 milyar TL düzeyinde borçlandı. 
 
Karayollarına, 2011 yılı başında 3-3.5 milyar TL yatırım ödeneği ayrılmışken, yıl içinde gelen ek ödeneklerle yatırım tutarı yıl sonunda 12.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu yıl ise Karayolları’na 3.6 milyar TL’lik ödenek tahsis edildi. Başta duble yollar olmak üzere karayolu altyapısı için Ağustos ayı itibarıyla kamulaştırmalar dahil 3.9 milyar TL kullanan Karayolları, aynı dönemde yatırımların bir bölümünü de borçla yürütünce müteahhitlere, 3 milyar TL düzeyinde borç yapıldı.
 
Sorunlar üzerine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la bir araya geldi. 
 
Karayolları ekibinin de bulunduğu toplantıda ek ödeneğin çıkabileceği görüşü öne çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız