SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'ye 3 Bin İmzalı Dilekçe

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı ticareti ile uğraşan bir grup esnaf, AKP İl Başkanlığını ziyaret ederek, kükürtlü kayısıya 10 bin TL tutarında para cezası kesilmesi uygulamasının kaldırılmasını isteyerek, vekillere iletilmek üzere 3 bin imzalı dilekçeyi sundular.

Ziyarette kayısıcılar adına konuşan Ahmet Sayın, "Tarım Bakanlığı'nın uyguladığı kükürt sınırı nedeniyle 10 bin TL'ye kadar para cezası kesiliyor. Politikanın yanlış olması nedeniyle yaklaşık 3 bin imza toplayarak, bunları ilgili yerlere ulaştırılması için AK Parti il Başkanlığına teslim ettik" dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Bu sorunun çözümü için AK Parti olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz ve dilekçeleri ilgili yerlere ulaştıracağız. Kamuoyu ile tarım bakanlığı arasında köprü olacağız" şeklinde konuşarak dilekçeleri teslim aldı.

Dilekçelerin milletvekillerinin adına yazıldığı belirtildi.

Dilekçede, "Ülkemizde ve AB ülkelerinde sorun olan 2000 ppm kayısımızı bu şartlarda koruyamamaktayız. Milli ekonomimiz ve üreticilerimiz bundan zarar görmektedir. Kuru kayısı üretim şartlarındaki değişken faktörlerden ve analiz yöntemlerinden kaynaklanan hatalardan dolayı, iç piyasaya ürün satan firmalarımızın 10 bin TL gibi ağır cezalarla cezalandırılması Şire Pazarı esnafı olarak bizleri çok etkilemektedir" denildi.

Kayısıcılar, Ortadoğu'da meydana gelen siyasi olaylardan dolayı bu bölgedeki ülkelere kayısı gönderilememesi nedeniyle yaklaşık 20 bin kayısının iç piyasada tüketilmesi için yardım beklediklerini belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız