SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'ye 5 Başvuru..

A- A+ PAYLAŞ

Erken genel seçim süreci devam ederken, aday adayları da hergün artıyor. AKP'ye resmi başvuru sayısı 5. CHP ve MHP'de başvuruların genel merkezce kabul edileceği belirtiliyor.

AKP'DE..
10 Mayıs Perşembe akşamı itibarıyla AKP İl Başkanlığı'na milletvekili aday adayı olarak resmen başvuranların sayısının 5 olduğu bildirildi.

Dr. Bülent Topaloğlu, Veteriner İsmet Yılmaz, Avukat Abdullah Eraslan, Diş Hekimi İhsan Pektaş, işadamı Münir Temelli'nin AKP'ye resmen başvurarak aday adaylığı işlemlerini yaptıran isimler olduğu belirtildi.

AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık da, milletvekili aday adayı olduğunu, başvuru için 14 Mayıs Pazartesi gününe kadar olan sürede işlemlerini yaptıracağını söyledi.

Bu arada AKP il yetkilileri, Perşembe günü itibarıyla aday adaylığı başvuru formları alanların sayısının 12 olduğunu, Malatya'dan aday adaylığı için başvuracakların sayısının 70-80 dolayında beklendiğini ifade ettiler.

CHP'DE..
CHP'de aday adaylığı başvurularının genel merkeze yapılacağı belirtilirken, bu konuda henüz ulaşmış resmi bir başvuru olmadığı öğrenildi.

Adaylık için partideki görevlerinden istifa eden eski il başkanı Niyazi Gökçe, eski merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak'ın başvurularını kısa sürede yapacakları, yine memuriyet görevlerinden istifa eden Doç.Dr. Yalçın Karatepe ve Yargıtay Ceza Dairesi başkanlarından Yusuf Kenan Doğan'ın da kısa sürede başvurularının beklendiği kaydedildi.

Malatya'da CHP aday adaylığı için başvuracakların sayısının 17-18 kişi olarak tahmin edildiği, bu sayının artmasının beklendiği, Malatya dışından başvuracakların bu sayıya dahil olmadığı belirtiliyor.

MHP'DE..
MHP'de de başvuruların genel merkeze yapılacağı belirtilirken, aday adaylığını açıklayan eski milletvekili Namık Hakan Durhan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Emin Göktaş, Bayındırlık eski il müdürü Abuzer Aslan, Öğretmen Vahit Mumcu, eski belediye meclis üyeleri Mehmet Torun ve Cumali Demirel, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi İbrahim Uzunoğlu, DDY Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancı ile Kadın Kolları Başkanı Gülşen Özer'in başvurularını kısa süre içerisinde yapmaları bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız