SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'ye Alevi Katılımı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:07
AKP'ye Alevi Katılımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Alevi vatandaşlardan 480 kişilik grup, AKP’ye katıldı. 

AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın organizasyonuyla AKP İl Binası’nda düzenlenen törene;  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, partili yöneticiler ve kabalalık bir topluluk katıldı. 

Törende konuşan AKP Cevherizade Mahallesi Temsilcisi Fikriye Yaylagül, partiye katılanları “Ak Canlar” olarak nitelendirerek, “Sözlerime başlarken kıymetli dostlar ve ‘ak canlar’ ifadesini kullandım. Bir Alevi kardeşiniz olarak bugün 480 Alevi can ile birlikte üye olarak AK Parti saflarına katılmanın heyecanını yaşıyorum. Bu sayımız İnşallah binlere çıkacaktır. Aleviler, hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Bugüne kadar Alevileri oy deposu olarak görenlere en iyi cevabı kayısının başkenti Malatya’dan veriyoruz. Büyük usta ile durmak yok, yola devam diyoruz” şeklinde konuştu.

Yine katılımcılar adına konuşan Bayram Pesen, “Malatya’dan Türkiye’ye ve dünyaya sesleniyoruz. Türkiye değişti, Malatya değişti, köprünün altından çok sular geçti. Bir Alevi olarak AK Parti’nin rozetini takmaktan onur ve gurur duyacağım” dedi. 

Pesen, ‘çözüm süreci’ne ilişkin olarak ise, Alevi ozanlarından Nesimi Çimen’in “Dünya cennet olsun, yaşasın insan / Gelin barışalım dökülmesin kan / Son bulsun savaşlar kesilsin figan / Barış güvercini uçsun dünyada / Dostluklar kurulsun insanlar gülsün / Son bulsun savaşlar kimse ölmesin” şeklindeki dörtlüğünü okudu.

AKP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da, “AK Parti olarak, doğduğu günden beri bugüne kadar çok hızla büyüyen bir aileyiz. Bu aile içerisinde ve Türkiye genelinde Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep birlikte biz, Türkiye milletiyiz. Bundan sonra hep birlikte büyük Malatya ile büyük Türkiye’ye hitap edeceğiz. Biz hep birlikte AK Parti’yiz, biz hep birlikte Malatya’yız, biz hep birlikte büyük Türkiye’yiz” ifadelerini kaydetti.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, şunları söyledi: “Sevinçli günlerden birindeyiz. Çünkü gücümüze güç katan arkadaşlarla beraberiz. Canımıza can katan arkadaşlarımızla beraberiz. Yıllardır birilerinin arka bahçesi olarak görülmeye çalışılan, oylarından başka hiçbir sorunu dile getirilmeyen, getirilmekten çekinen, nereli olduğunu dahi söylemekten çekinen, bugün farklı kulvarlarda, farklı şekillerde siyaset de yapılabileceğini göstermeleri bakımından önemli bir gündür. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreçte çözüm süreci diye adlandırdığımız, analarımızın, bacılarımızın, gerçekten biraz daha yüreğinin derinliklerinde duyduğu acılar son bulsun diye, Başbakanımızın elini taşın altına koyduğu, ‘gerekirse başımı da vereceğim’ dediği bir süreci yaşıyoruz. AK Parti iktidarından önce yıllarca bu süreci, 30 yıldır süren bu savaşı seyrettiler. Birilerine hep havale ettiler, kardeş kanı dökülmesine, terörün hep devam etmesine çanak tuttular. Biz istiyoruz ki, Türkiye’de artık kardeş kanı dökülmesin, analar ağlamasın, bacılar ağlamasın, yürekler dağlamasın. Bunun için de bu süreçle ilgili gerekli mercilerimiz görüşmeye devam ediyor.”

Törende, AKP İl Başkanı Tüfenkçi ve İl Kadın Kolları Başkanı Akkurt, 480 Alevi vatandaşı temsilen törene katılanlara parti rozetlerini takarak, karanfil verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız