SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'ye Başvurular Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:29
AKP'ye Başvurular Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

AKP’de aday adaylığı başvuruları sürüyor. Çarşamba günü de 5 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

MUSTAFA ÖZHÜSREV..

Mustafa Özhüsrev parti il binasına gelerek aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Hakan Kahtalı’ya teslim etti. 

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Özhüsrev, ülke açısından çok büyük önem arz eden bir seçim sürecine girdiklerini belirterek, “Ülkemiz için, tüm milletimiz için hayırlı olur inşallah” dedi. Siyasetin kendileri için önemli bir faaliyet alanı olduğunu ve bugüne kadar siyasi çalışmaların içerisinde var olduklarını belirten Özhüsrev, ”Ülkemizin yarınlarını teminat altına alabilecek, ülkemizin insanlarının müreffeh ve rahat bir ortamda yaşamasını temin edebilecek faaliyetleri elbette ki siyasi çatı altında bu faaliyetlere destek ve hizmet vererek sağlayacağımızdan şüphemiz olmadığı için biz hep bu faaliyetler içinde bulunmaya gayret ettik. Uzun bir süredir Malatya’da siyasetle iştigal eden bir kardeşiniz olarak bu gün farklı bir kulvarda yine milletimize hizmet etmek adına milletimizle buluşmaktan dolayı büyük bir heyecan yaşıyorum, büyük bir coşku yaşıyorum” diye konuştu.

Siyasetin idealler uğruna yapıldığında büyük önem arz ettiğini belirten Özhüsrev, “Bugün sizlerin huzurunda, Malatyalı hemşerilerimizin huzurunda Malatya milletvekilliği ada adaylığına müracaat etmiş bulunmuş bulunuyoruz” dedi.

Başvurusu dosyasını kabul eden AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı da “Bende Mustafa Özhüsrev abimin bugüne kadar ki yapmış olduğu çalışmalardan haberdarım. Cenab-ı Allah çıkmış olduğu bu yolda inşallah mahcubiyet yaşatmasın diyorum. Tabi biz bu güne kadar birçok platformda beraber olduk, aynı davanın peşinde olduğumuzu herkes bilir ben Mustafa abimin önceki çalışmalarından, gayretlerinden dolayı ve partimizin yapmış olduğu çalışmaları özetlemesinden dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum.İnşallah Cenab-ı Allah hakkında hayırlı olan neyse onu nasip etsin diyorum” dedi.

AYSEL ÇELİKYAY..

Malatya'da çeşitli STK'larda başkan ya da yönetici olarak görev yapan Aysel Çelikyay da, aday adaylığı başvurusunu yaptı ve açıklamasında, "Şimdiye kadar yaptığım projeler sayesinde varlığı korku uyandıran, kendi hayatıyla ilgili kararlarını kendi başına alması söz konusu olmayan annenin ve kadının yerini; kendine özgüveni olan anne ve kadının  alması sağlanmıştır.Genel olarak baktığımız zaman ülkemizin-ilimizin gelişmesi ve değişmesi için çeşitli projelerin  altına imza attım. Malatya’mızın dertleri ile dertlenen bir memleketliniz olarak,STK ve siyasi yaşamımdaki tecrübelerimi farklı bir basamağa taşıyarak; ülkeme-ilime hizmet için milletvekili aday adayı olmuş bulunuyorum. 

Seçildiğim takdirde,insanın dışına düşmüş maddenin tahakkümüne girmiş bir dünya algısından uzak; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum temsilcileri ve özel sektör kurucuları ile birlik-bütünlük içinde münezzeh bir uyum göstereceğim. Sosyal içerme amacı, hem gelir düzeyleri toplum ortalamasının çok altında olduğu için, hem de etnik veya dini kökenleri, toplumsal cinsiyetleri, eğitim durumları, fiziksel veya zihinsel engelleri dolayısıyla topluma eşit vatandaşlar olarak katılmakta zorluk çeken tüm insanlarımızın yanında olacağım. İlimizin gelişimi için faydalı olacağına inandığımız her türlü girişimin içerisinde yer alarak; değişim-dönüşüm ve yeniliğin destekçisi olacağım. Malatya’ya hizmet ederken siyasal yaşamımın merkezine “Vatan=İnsaniyet=Adalet=Kardeşlik=Hoşgörü=Vicdan” gibi  mefhûmeleri yerleştirerek çalışmalarımı yürüteceğim.

Milletimizin iç ve dıştaki hezim yapılanmalardan uzak, kemâline, istikbâline ulaşmış; asgari hayat standardını yakalamış olan bir Malatya’ya hep birlikte ulaşmak dileğiyle tüm memleketlilerimin dua ve desteklerini bekliyor, AK Parti milletvekilliği aday adaylığımı ilanen herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum."dedi.

FİKRET ÖZDEMİR..

İlahiyatçı Yazar Fikret Özdemir, AKP'ye aday adaylığı başvuru evraklarını il yönetim kurulu üyesi Şahin Karahan'a teslim etti.

Özdemir, başvuru sırasında yaptığı açıklamada, “1970 Yılında Malatya’da Doğdum. Lise Eğitimini Malatya İmam Hatip Lisesi’nde, İlahiyat, ve İnsan Kaynaklarında lisansımı yaptım. 28 Şubat ile gelinen süreçte 2000 yılına kadar Malatya’da Öğretmenlik yaptım. 2004 ile 2014 yılları arasında AK Parti Avrupa Teşkilatlarında Başkanlık ve çeşitli kademelerde görev yaptım. Avrupa Türk Demokratlar Birliği – UETD ’de MKYK üyesi olarak görevime devam etmekteyim. Ailem, Akrabalarım Hepsi Malatya’da, Ben’de Malatya’da doğdum, Malatya’da büyüdüm ve Avrupa’da dahi görev yaparken bile sürekli Malatya’ya gelip gidiyordum. Bana Neden AK Parti diye soracak olursanız. AK Parti Bugün gelinen noktada 40 – 50 yıldır bir hareketin devamı olarak Ülkemize hizmet etmektedir. İnsanların Başörtüsünden dolayı “Kaldırımlarda Kamusal Alandır” diyerek gezemediği, hatta Malatya Öğretmen Evi’nde 400 Stajyer öğretmen içerisinde biz staj görürken, Milli eğitim Müdür yardımcısının “Başörtülüler Salonu Terk Etsin” diye bağırdığı bir dönemden AK Parti ile Bugün Allah’a şükür her kademe’de insanlarımız dışlanmadan görev yaptığı bir döneme geldik. Ben buraya gelen ablalarımda, kardeşlerimde ve tüm kamuoyunda sadece Dua istiyorum. Çünkü Takdir Mevla’nındır. Mevla’nın takdiri dışında hiçbir şey gerçekleşmez. Biz olsak ta olmasak ta, Bize deseler ki Malatya İl Başkanlığında Çay ocağında çay dağıtacaksın vallahi bunu bile şeref kabul ederiz."dedi.

DİĞER BAŞVURULAR..

AKP İl Başkanlığı'na Çarşamba günü aday adaylığı başvurusunda diğer isimlerin Bahri eski Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Mühendis Hacı Bayram Bulgurlu  oldukları haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız