SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'ye Başvurusunu Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:07
AKP'ye Başvurusunu Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Gezer, AK Parti’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıkladı.

AK Parti’ye müracaatta bulunan ilk aday adayı olan Gezer, parti binasında yaptığı açıklamada, “2001 yılında kurulup ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücüyle çalışan, devasa başarılara imza atan ve ülkemizde seksen yılda yapılanlara denk bir hizmeti 11 yıla sığdıran AK Parti, duruşu ve söylemiyle insanlığın yeni umudu haline gelmiştir. AK Parti’nin yeni hedefi 2023 ve 2071 vizyonudur. Aynı vizyonun yerele yansıması da bir o kadar önemli ve anlamlıdır” dedi.

Malatya’nın önemli bir ekonomi merkezi olduğunu kaydeden Gezer, “Malatya, yaklaşık on bin yıllık bir tarihe yaslanan, iki bin yıldır kendi adıyla var olan ve bu süreçte Türkiye ve dünyanın ortak mirasına önemli değerler katmış bir şehirdir. Malatya, hem bulunduğu coğrafya gereği hem de farklılıklarını zenginliğe dönüştürmeyi başarmış sosyal dokusu sayesinde ülkemizin doğu, batı, güney ve kuzeyini; fiziki ve psikolojik açıdan bir perçin gibi birbirine bağlayan ve bu yönüyle jeostratejik ve jeopolitik öneme sahip bir şehirdir. İlimiz ayrıca kayısı ağırlıklı tarım sektörü; tekstil, gıda be madencilik ağırlıklı sanayi sektörü; turizm ve sağlık ağırlıklı hizmetler sektörüyle bölgenin en önemli ekonomi merkezidir” diye konuştu.

Gezer, Malatya’nın olması gereken konumda henüz olmadığını ifade ederek, “Malatya, dinamizm ve potansiyeliyle son yıllarda önemli mesafeler kat etmesine rağmen Türkiye ortalaması ve diğer illerle kıyaslandığında henüz olması gereken konumda değildir. Ne yazık ki şehrimiz bütün iyi niyetli çabalara rağmen Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı gelişme ve kalkınma trendinin aynı oranda yakalayamamıştır. Buradan çıkış adına büyükşehir statüsünü bir fırsat olarak görüyor ve ilimizin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirecek yeni bir kalkınma vizyonu ve şehircilik felsefesine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yerel bir kalkınma vizyonu ortaya koymak istediklerini belirten Gezer, şunları kaydetti:

“20 yılı aşkın bir süredir kamu, sivil toplum ve akademik alanda üstlendiğimiz görevlerde ilimizin daha ileriye taşınması adına yoğun çalışmalarımız oldu. Bugüne kadar başta araştırma raporları, ulusal ve uluslar arası sempozyumlar, forum ve çalıştaylar olmak üzere ilimiz be bölgemizin gelişimine katkı amaçlı çok sayıda proje gerçekleştirdik. Bu sayede ilimiz ve bölgemizin potansiyelini, dinamiklerini ve sorunlarını yakından inceleme ve yapılması gerekenler konusunda zihnimizde bir yol haritası oluşturma imkanı bulduk. Bu vesileyle bir akademisyen, mühendis, eğitimci ve bir sosyal girişimci olarak bugüne kadar elde ettiğimiz bilgi, birikim ve tecrübeyi büyükşehirimizin yapılanma sürecine katkı olarak sunmak amacıyla 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlerde, AK Parti’den Malatya Büyükşehir Başkanlığı Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunuyorum. Amacımız; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışından hareketle insanımıza hizmet etmek; insan odaklı, değer eksenli, şeffaf ve katılımcı bir yaklaşımla şehrimizin potansiyel ve dinamiklerini harekete geçirmek; bütüncül bir yerel kalkınma vizyonu ortaya koymak ve ilimizin fiziki, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi açıdan bir bütün olarak gelişimine katkı sağlamaktır. 13 ilçemiz ve bütün insanlarımızla bir ve beraber olarak geleceğe yürümek, farklı bir çıkış yapmak, model bir kent oluşturmak, Malatya’yı bölgenin cazibe merkezi ve yükselen yıldızı haline getirmek istiyor ve Allah’ın izniyle 5 yıla 15 yıl sığdırmayı hedefliyoruz.”

Gezer, sivil toplum kuruluşları ve üniversitedeki görevinden istifa ettiğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfekçi ise siyasete AK Parti’de adım atan Prof. Dr. İbrahim Gezer’e teşekkür ederek, “AK Parti’de siyasetin ismi; hakka ve halka hizmettir. Dolayısıyla AK Parti’de siyaseti tercih etmekte ayrıca bir erdemliliktir. İbrahim Gezer, gerek akademisyen olarak gerekse de sivil toplum kuruluşlarında yapmış olduğu hizmetleri herkes biliyor. Ben gerek kendisine gerekse de AK Parti’ye yakışır bir aday adaylığı süreci diliyorum. Sonuç ne olursa olsun siyaseti AK Parti çatısı altında yürüteceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız