SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'ye 'Çiçekli' İşçi Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi yöneticileri ve bir grup işçi, AKP Malatya İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, mevsimlik olarak çalışan işçilere kadro verilmesini istedi.
Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, sendika yöneticileri ve bir grup işçi, AKP İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, İl Başkanı İhsan Koca ve partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık ile görüştü. Murat, MKYK'ya geçtiğimiz hafta sonundaki kongrede yeniden seçilen Çalık'a çiçek vererek kutladı.

MEVSİMLİK İŞÇİ KONUSU..
Ziyarette konuşan Nuri Murat, Türkiye genelinde 10 bin 500, Malatya Şeker Fabrikası'nda ise 380 geçici işçi bulunduğunu hatırlattı. Murat, "Sayın başbakanın, mevsimlik işçilere kadro verilmesi sözü var. Ancak, gerek 1998 ve gerekse 2000 yıllarında mevsimlik işçilere verilen kadrolardan Şeker Fabrikaları'nda çalışanlar yararlandırılmadı. Bu kez yararlandırılmayı bekliyoruz" dedi.

Malatya Şeker Fabrikası'nın kapatılmayacağı sözünün verildiğini, ancak Malatya Belediyesi'ne verilen şeker arazisinden 196 dönümün Şeker Fabrikası'na bırakıldığını, fabrikanın çalışmasını sürdürmesi için en az 330 dönüme ihtiyaçları bulunduğunu belirten Murat, konunun mahkemede devam ettiğini kaydetti.

İl Başkanı İhsan Koca da, fabrikanın çalışmasını sürdüreceğini belirerek, "Fabrikanın çalışması hem çalışanlar hem de pancar üreticisi için gerekli. Fabrikanın kapanması söz konusu değildir" diye konuştu.

MKYK Üyesi Öznur Çalık ise, Malatya Şeker Fabrikası'nın kapatılmayacağına ilişkin gerek belediye, gerek milletvekilleri ve gerekse genel müdürün sözü olduğunu hatırlatarak, "Burada bir yanlış anlaşılma var. Yetkililer kapatılmayacak diyorlar, hala bu konuda endişeler dile getiriliyor. Arazi şu kadar kaldı, bu kadar gerekiyor diye söylemler yerine önemli olan fabrikanın çalışmasını sürdürecek olmasıyla ilgili sözlerdir" şeklinde konuştu.

Şeker fabrikalarında çalışan mevsimlik işçiler konusuna da değinen Çelik, "Belki 10 bin 500 mevsimlik işçiye değil de, bir kısmına kadro verilebilir. Çünkü, görüştüğümüz ilgili ve yetkililer, Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler bir yıl değil, birkaç ay çalışıyor diyorlar. Ancak biz elçiyiz. Sizlerin isteğini ilgili ve yetkililere ileteceğiz" dedi.

ÇALIK'A ÇİÇEK..
Murat ve yönetim kurulu, ziyaret sırasında ayrıca, partinin MKYK üyeliğine yeniden seçilen Öznur Çalık'a çiçek verdi.
İl Başkanı İhsan Koca'nın da bulunduğu tebrik ziyaretinde konuşan Öznur Çalık, "Malatyalıların her zaman hizmetindeyim" diyerek, her konuda vatandaşa yardımcı olmak için çaba gösterdiğini ve göstermeye de devam edeceğini söyledi.

Ziyarette, İl Başkanı Koca'ya da çiçek verilerek, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız