SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''AKP'ye Ders Vereceğiz''

A- A+ PAYLAŞ

CHP'liler, referandumda "Hayır" oyu kullanılması için propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

İl Başkanı Veli Ağbaba ile partili yöneticilerin katıldığı son propaganda çalışması Kuluncak ve Hekimhan ilçesinin bazı köylerinde gerçekleştirildi. CHP'den buna ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, 12 Eylül referandumunda "Hayır" oyu istemek için Kuluncak ilçesini ve Hekimhan'ın bazı köylerini ziyaret etti. Ağbaba, beraberinde parti yöneticileriyle birlikte Kuluncak ilçesinde referandum nedeniyle propaganda çalışmalarında bulundu ve halka seslenerek, "Oylarımızla 12 Eylül'de AKP'ye ders vereceğiz" dedi.

Kuluncak ilçe merkezi başta olmak üzere, Bicir, Sofular, Alvar, Konaktepe ve Başören ve Hekimhan'ın Bahçedamı ve Davulgu köylerine yapılan ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, şunları söyledi:

"GERÇEK DEMOKRASİ İÇİN HAYIR"

"Referandum geliyor. Bizlerin, sizlerin ve halkımızı sorumluluğu büyük. 12 Eylül'de vereceğimiz hayır oyları ile AKP'yi sandığa gömeceğiz. Hayır oyları Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dur diyecek. Büyük Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın kurmuş olduğu laik demokratik cumhuriyete sahip çıkan ve destek verenlerin sorumluluğu var. Herkesin bir oyunu zayi etmeyeceklerine ben kalben inanıyorum. Bu referandum sadece basit bir anayasa değişikliğinin yapıldığı bir oylama değil, bu seçim hem AKP'nin kendi geleceğini garanti altına alacak Anayasa değişikliğinin seçimi hem de AKP'nin Malatya'da sekiz yılda yaptıklarının oylanacağı bir seçim olacak.

Bu referandum sadece partimizin sorumluluğu değildir. Burada Cumhuriyete inanan demokrasiye inanan herkesin sorumluluğu olduğunu belirtmek istiyorum. 12 Eylüllerde, askeri darbelerde, bedel ödeyerek bugünlere geldik. O günlerde, darbelerde bedel ödemeyen kaldı mı? Kimimiz soruşturulduk, kimimiz fişlendik; ancak hiçbirimiz hiçbir baskıya boyun eğmeden siyasi duruşumuzdan ödün vermeden ne 12 Eylüllerde ne 12 Martlarda siyasi duruşumuzu bozmadık."

"AMAÇLARI KENDİ GELECEKLERİNİ GARANTİYE ALMAK"

12 Eylül askeri darbesinin ürünü olanların bugün demokrasi savunuculuğu yaptıkları gibi bir görüntü verdiklerini belirten Ağbaba, bunun doğru olmadığını vurgulayarak, "Amaçları 12 Eylül faşizminin anayasasını değiştirmek değildir. AKP'nin tek derdi, tek amacı, kendi geleceklerini garanti altına almaktır. AKP'liler hakim olamadıkları anayasa mahkemesinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda hakim olmak istiyorlar. AKP'nin sorunu, demokrasi sorunu olsaydı, demokrasinin önündeki en büyük engel olan siyasi partiler kanunun değiştirilmesi için girişimde bulunurdu. AKP'nin demokrasi sorunu olsaydı demokrasinin önündeki en büyük engel olan barajın düşürülmesini mümkün hale getirirlerdi. AKP'nin sorunu demokrasi olsaydı, dokunulmazlıkları kaldırırdı" dedi.

"DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİLMEYENLER, NASIL DEMOKRASİYİ SAVUNUYORLAR"

Bugünlerde Malatya'nın ilçelerini gezerek "Evet" oyu isteyen ve demokrasi havarisi kesilen AKP milletvekillerinin kendilerinin dahi demokratik yollarla seçilmediğini belirten Ağbaba, "Kendileri hangi demokratik yollarla geldiler? Sadece Başbakanın ve Genel Başkanlarının iki dudağı arasında geldiler ve iki dudağı arasında gidecekler. AKP'nin kendi içinde demokrasi yoktur. Bunlar sadece Genel Başkanlarının vekilleridir. Bunlar demokrasi dışı yollarla geldikleri için bunların demokrasiyi savunmaları mümkün değildir" diye konuştu.

"MALATYA'NIN 8 YILI OYLANACAK"

Ağbaba, Kuluncak merkezi ve gezdiği köylerinde Anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini aktarıp "Hayır" oyu isteyerek, "Yarınlar için bir hayır yeter. Hayırda hayır vardır" dedi.

CHP olarak 12 Eylül 1982 yılında yapılan Anayasa'ya da "Hayır" oyu verdiklerini anlatan İl Başkanı Veli Ağbaba, şöyle konuştu: "Önümüzdeki 12 Eylül'de yalnız Anayasa değişikliği değil, AKP'nin 8 yıllık icraatını da oylamış olacağız. İki dönemdir AKP'ye Türkiye ortalamasının da üzerinde oy veren Malatya'ya AKP ne yapmıştır? Üretim yapan tüm kurumlar bir bir kapatılmıştır. Tekel, Sümerbank ve Şeker fabrikası AKP döneminde kapatılmıştır. Malatya'nın ilçeleriyle birlikte AKP döneminde aldığı hizmetler ortadadır. Yarınımız için, çocuklarımız için, Malatya'nın geleceği için 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Hayır' diyeceğiz."

ZİYARETE KATILANLAR

CHP'nin Kuluncak ziyaretine İl Başkanı Ağbaba'nın yanı sıra CHP İl Saymanı Basri Sarı, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Onat Yılmaz, CHP Hekimhan İlçe Başkanı M. Sait Çelebioğlu, CHP Kuluncak İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, Kuluncak İl Genel Meclisi Üyesi Zülfikar Yıldırım, CHP İL Gençlik Kolları Başkanı Serhat Arıca ve Gençlik Kolları yöneticileri katıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız