SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'ye Verilen İktidar Görevini de Koruyacağız"

0
Güncellendi - 2016-08-01 17:54:28
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba Hükümet Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbeti'nde konuştu.

15 Temmuz’da FETÖ mensubu asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından yapılmak istenen askeri darbe girişimi halkın dik duruşu ile bertaraf edilirken, darbe girişimi sonrası tüm yurtta yaşanan birlik ve beraberlik görüntüsü Malatya’da da yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı Milli İrade nöbetlerinin tutulduğu valilik meydanında halka buluşarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetilmeden farklı görüşteki vatandaşların bir arada bulunduğu Hükümet Meydanı'nda ilk olarak söz alan AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Bugün olduğu gibi AK Partili, CHP’li MHP’li ve diğer siyasi partilerdeki kardeşlerimizle nasıl tek vücut olduğumuzu gösterdiğimiz müddetçe bu hainler, bu uşaklar birilerine maşalık yapan o Pensilvanya’daki bunakta dahil olmak üzere hiçbir şey yapamayacaklardır” diye konuştu.

Darbeye karşı olduğunu her fırsatta dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, Malatyalıların Milli İradeye sahip çıkmasının kendisini gururlandırdığını ifade ederek “Her ortamda söylüyorum; ben Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum. Burada bir kez daha Malatyalı olmaktan dolayı gurur duyduğumu haykırmak istiyorum. Çünkü bu alçak darbe girişimi sırasında sokaklara ilk Malatyalılar çıktı. Tankların, topların önüne yatan ilk Malatyalılar oldu. Ben bu vesile ile sizleri kutluyorum. Tabi burada kendilerini göz göre göre tankların, kurşunların önüne atıp şehit olanları da saygı ve minnetle anıyorum. Kendi evladına kurşun sıkan bu çeteyi de bu meydanda lanetliyorum” dedi.

Türkiye’nin bu sınavdan alnının akıyla çıktığını kaydeden Ağbaba, “Bu girişim demokrasiye ve sizlerin oylarınıza karşı yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe girişimin ilk günü de ifade ettiğimiz gibi; Biz, milletin 1 Kasım’da bize verdiği ana muhalefet görevini de namusumuz gibi koruyacağız, AKP'ye verilen iktidarlık görevini de namusumuz gibi koruyacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, darbe girişiminin olduğu ilk andan itibaren milli iradeye yapılan bu girişimin karşısında olduklarını belirterek CHP’nin darbelere her zaman karşı durduğunu söyledi.

iha

ağbaba1

MALATYA'DA İKTİDAR-MUHALEFET YAN YANA (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ozbay (7 yıl önce)
    Çok güzel..bu ülke bu gemi hepimizin ..farklı da düşünsek biz bir aileyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    HELAL OLSUN MALATYAMIZ HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMSİLCİSİ OLMUŞTUR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR SAGDUYULU YAKLAŞIMLARDAN DOLAYI HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR TEK KAYGI VATAN OLSUN KARDEŞLİK BİRLİK BERABERLİK OLSUN
    0
    0
    Yanıtla