SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'yi Sandığa Gömeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:27:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Yerel seçimde AKP’yi sandığa gömeceğiz” dedi.

Parti il binasında, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe Yeşilyurt Başkanı Banu Sevil ile partinin Malatya İl Hukuk Komisyonu Başkanı Alp Kadir Yiğitcan; ortak basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk operasyonuyla birlikte, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, “Bu operasyon önümüzdeki dönemi şekillendirme açısından da halkın tercihlerini yapma açısından da önemlidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek genel merkezimiz gerek il örtümüz, gerekse milletvekilimiz aracılığıyla bu konuyla ilgili değerlendirmeleri her platformda gerçekleştirdik.

Bu yolsuzluğun mağduru olan halkımızın AKP’yi önümüzdeki dönemde sandığa gömeceğini açıkça görüyoruz. Sayın Başbakanın son dönemlerde adaylarımıza yönelik mesnetsiz suçlamaları da bu panik havasının en bariz göstergesidir. Bu çerçevede bugün de partimizin Hukuk Komisyonu tarafından yolsuzluk operasyonuyla ilgili hukuki bakımdan bir değerlendirme hazırlanmıştır. Kendilerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Partinin Malatya İl Hukuk Komisyonu Başkanı Alp Kadir Yiğitcan ise, 17 Aralık operasyonu sonrasında hukuksuzluklar yapıldığını iddia edip, şu iddiaları öne sürdü:

“Bununla ilgili olarak adli kolluk yönetmeliğinde yapılan değişiklik açıkça hukuka aykırı olduğundan, Türkiye Barolar Birliği’nin girişimiyle yönetmeliğin iptali için dava açılmış ve Danıştay yürütmeyi oy birliği ile durdurmuştur. Alınan yürütmeyi durdurma kararının gerekçesinin özeti ise; “Yönetmelik hükümleri kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı biçimde ceza soruşturma sürecine ilişkin usul kuralları içermekte, adli makamların görev ve yetki alanlarına ilişkin düzenleme getirmektedir. Aynı zamanda Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 157. maddesinde yer alan soruşturmanın gizliliği kuralını da zedeleyecek nitelikteki hükümler, idari düzenleme yetkisinin aşılması nedeniyle yetki yönünden açıkça hukuka aykırı bulunmaktadır” şeklindedir.

Ayrıca 2010 Anayasa referandumunda “Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz” sözleriyle HSYK’yı düzenleyen iktidar, bugün HSYK’yı yeni gelişmelere göre yeniden düzenlemek istemiştir. Hükümeti buna iten sebebin, ne demokratikleşme kaygısı, ne de yargısal sorunları çözmek olmadığı malumdur. HSYK değişikliği adı altında, son bir aydır suçüstü yakalanan ve yargılanmaktan korkan bir iktidarın kendini ve çocuklarını kurtarma çabalarına şahit olduk. AKP iktidarı, özellikle partimizin, diğer muhalefet partilerinin ve STK’ların da düzenlemelere karşı olmaları nedeniyle şimdilik bu düzenlemeden vazgeçmiştir. Ancak yine de hukuk açısından güven verici bir noktada olmadığımızı belirtmek isteriz.

Çünkü tüm bu hukuksuzluklar ve yargıya müdahaleler nedeniyle ülkemizde hukukun üstünlüğüne, adalete, mahkemelere olan güven ve inanç da maalesef bütünüyle ortadan kalkmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız