SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP'yle Koalisyon Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “CHP, kendi değerlerine, inançlarına, ideolojisine karşı hiçbir oluşumun içinde yer almayacağını, AKP’yle koalisyonun gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçimlerin ardından teşekkür ziyaretlerine başladı. Haçovalılar Kızıklılar, Eymirliler, Seyituşaklılar ve Güzelyurtlular Derneklerini ziyaret eden Ağbaba, verdikleri desteklerden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Haçovalılar Derneği’nde yaptığı konuşmada seçim sonuçlarını değerlendiren ve koalisyon formülleri hakkında görüşlerini açıklayan Ağbaba, seçimlerden çıkan sonuçları hak etmediklerini belirtti. “Sonuçlara elbette saygı göstereceğiz.”diyen Veli Ağbaba, “4 yıl boyunca hiçbir şeyi eksik bırakmadan milletvekilliği yapmaya çalışım. Tüm Malatya’nın sorunlarına sahip çıkıp, bu sorunların çözümü için mücadele ettim. Sadece yerelde değil, Türkiye’nin sorunlarına duyarlı, haksızlık ve hukukluklara karşı duran bir milletvekilliği yapmaya çalıştım. Bir çok siyasi davanın, mağduriyetin sesi oldum.”ifadelerini kullandı. 

“HER KUTSALI KULLANIP SONRA DA PARTİMİZE LAF EDİYORLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Seçim döneminde de çok etkili çalıştık.İlk kez ıslak imzalı seçim sonuçlarını seçim akşamı eksiksiz teslim aldık. ‘Oylarınız merkezde çalındı mı?’ derseniz, çaldırmadık. Ama AKP’nin güçlü olduğu bazı yerlerde haksızlıklar oldu. Topsöğüt’te sandık güvenliğini devlet de sağlayamadı. Orada ciddi sıkıntılar oldu. Hak ettiğimiz bir sonuç değildi ama,sadece çalışmayla olmuyor. İnsanların oy verme gerekçesi başka sebepler. Malatya’da Ce-ha-pe şunu yaptı, bunu yaptı denilerek halk kandırılıyor. Malatya’da hala bir kısım insanlar, CHP İktidarında camilerin kapatıldığı, namaz kılanların hapse atıldığı gibi yalan yanlış bilgilere inanıyor. Bu zihniyet her kutsalı kullanan bir zihniyet. Sonra da partimize laf eden zihniyet. AKP’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumda yapmış olduğu tahribatı ortadan kaldıracağız.”şeklinde konuştu.

“AKP’YLE KOALİSYON GÜNDEMİMİZDE YOK”

“Seçimlerde bizim rakibimiz belediyeler, Tayyip Erdoğan, AKP devletiydi. Biz bunlara karşı mücadele ettik. Devletin tüm kurumları ile mücadele ederek seçimlere girdik.” İfadeleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba; “7 Haziran’da yenilen AKP devletiyle, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçim sonuçlarına göre vatandaş % 40’lık AKP’nin dinlenmesini istiyor. Diğer partilerin koalisyonla ülkeyi yönetmesini istiyor.Biz de bunu istiyoruz. CHP, kendi değerlerine, inançlarına, ideolojisine karşı hiçbir oluşumun içinde yer almayacaktır. Bizim AKP’yle bir koalisyon gündemimizde yok. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında bir koalisyon istiyoruz.”dedi.

Ağbaba, konuşmasının sonunda şu görüşlere yer verdi; “24 saat sizin emrinizdeyim. Çözüm için çabalarız. İktidar olamasak da sizin hakkınızı yedirmeyiz. Muhalefet milletvekiliyiz diye boynumuzu bükmeyiz. Sizin haksızlığa uğramanıza müsaade etmeyiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız