SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akraba Cinayetinde 'Meşru Müdafaa'dan Beraat

0
Güncellendi - 2017-11-23 03:39:17
Akraba Cinayetinde 'Meşru Müdafaa'dan Beraat
A- A+ PAYLAŞ

Akraba olan 2 aile arasında tarla anlaşmazlığından kaynaklanan husumet yüzünden meydana gelen kavgada  babasını öldüren akrabasını  öldürmekten yargılanan sanık hakkında “meşru müdafaa hükmü’ uygulanarak beraat kararı verildi.

-2 kişi öldürülmüştü

Akçadağ ilçesine bağlı Büyükköy Mahallesi’nde(köyünde) 27 Mayıs 2016 tarihinde amca çocukları olan taraflar arasında meydana kavgada av tüfekleri ile ateş açılması sonucunda Resul Yeter (66) olay yerinde, Ali Seydi Yeter (60) ise kaldırıldığı Malatya Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Olayda öldürülen Ali Seydi Yeter’in oğlu olan Ali Yeter cinayet sanığı olarak tutuklu, yine olayda Ali Seydi Yeter’i öldürdükten sonra onun oğlu tarafından vurularak ölen Resul Yeter’in ağabeyi Ali Seydi Yeter (72) ise kardeşini cinayete azmettirmek iddiasıyla tutuksuz olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordı. Tutuklu Ali Yeter, bir önceki duruşmada tahliye edilmişti.

-Babasını öldüren akrabasını öldürmüştü

Olayda öldürülen Ali Seydi Yeter’in oğlu olan Ali Yeter (34), babasına ateş açarak ölümüne neden olan Resul Yeter’i öldürmekten dolayı cinayet sanığı olarak tutuklu,  yine olayda ölen Resul Yeter’in ağabeyi Ali Seydi Yeter (72) ise kardeşini cinayete azmettirmek iddiasıyla tutuksuz olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu.

-Meşru Müdafaa hükmü uygulandı

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, bir önceki duruşmada tahliye edilen sanık Ali Yeter ve Avukatı Bayram Özcan ile taraflar katıldılar. Av. Bayram Özcan,  “Olay meşru müdafaa sınırlarında gerçekleşmiştir. Bu nedenle müvekkilimizin meşru müdafaa hükmünün uygulanarak beraatına karar verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Mahkeme Heyeti, Cumhuriyet Savcısının mütalaası doğrultusunda sanık Ali Yeter için, meşru müdafaa hükmünün uygulayarak, beraatına karar verdi.

Mahkeme heyeti, ölen Resul Yeter’i azmettirdiği iddiası ile yargılanan Ali Seydi Yeter (72)  hakkında da delil yetersizliğinden beraat , yine olayda suç aleti av tüfeğini sakladığı gerekçesiyle yargılanan Fatma Yeter hakkında da yine beraat kararı verdi. 

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız