SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akrabalarımın Yanında Gibiyim'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:58
'Akrabalarımın Yanında Gibiyim'
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi mirasları ve doğal güzellikleriyle bölgenin cazibe merkezi olan Battalgazi ilçesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu kapsamda 11 kişilik turist kafilesi, Battalgazi ilçesinin tarihi mekânlarını gezdi.

Fransa, Rusya ve Amerika’dan gelen turist kafilesi, Türk misafirperverliğinin güzel örneklerinin sergilendiği Battalgazi ilçesini gezdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri ve öncülüğünde ayağa kaldırılan tarihi eserleri gezen turist kafilesi, tarihi eserlere hayran kalırken, bol bol fotoğraf çektirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ve atalarının Malatya’nın Arapgir ilçesinden göç ederek Amerika’ya yerleştiğini belirten Petros Artsrumian, kendisini Malatyalı gibi hissettiğini belirterek, Battalgazi Belediyesi’nin gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Artsrumian, “Malatya’ya ilk defa geldim. Malatya gelişmiş modern bir şehir. Atalarımızın, dedelerimizin topraklarını görmek bizleri çok mutlu etti. Kendimi, akrabalarımın yanında gibi hissediyorum. Sabah uyandığımda ben Malatyalıyım diye haykırmak istedim. Battalgazi Belediyesi’ne ve Sayın Selahattin Gürkan Bey’e çok teşekkür ediyorum. Dönünce burada yaşadığım güzellikleri anlatacağım. Malatya ve Battalgazi’ye gitmeleri noktasında tavsiyelerde bulunacağım” dedi.

Petros Artsrumian’a, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan tablo hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız