SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akrabalarla İletişim Önemli'

0
Güncellendi - 2018-02-01 00:23:18
'Akrabalarla İletişim Önemli'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programları kapsamında düzenlediği programlara aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonu’nda kadın meclisi üyelerine “Akrabalarla İletişim” konulu konferans verildi. Verilen konferansa kadın meclisi yürütme kurulu üyeleri, kadın meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Psikolojik Danışman Tamer Alagöz katıldı.

Konferansa ailenin tanımı ile başlayan Tamer Alagöz, toplumumuzda farklı farklı aile türlerinin olduğunu ve bunların; Geleneksek geniş aile, Çekirdek aile, Geçiş ailesi ve Parçalanmış aile olduğunu belirtti. Ailenin tarihinden bahseden Alagöz, “Aile kurumunun ortaya çıkışı, insanlık tarihiyle eş zamanlıdır. Aile, tarih içerisinde yapısal olarak bir takım değişikliklere maruz kalmış olsa da, günümüze kadar varlığını devam ettirmiştir” dedi.

Alagöz, ailenin; biyolojik işlev, psikolojik işlev, toplumsal işlev, kültürel işlev, ekonomik işlev ve eğitim işlevi gibi birden fazla işlevi olduğunu belirterek, “Bireylerin eğitim durumları, yaşları, evde yaşayan kişi sayısı, evlenme yaşları, aile içi ilişkiler ve ekonomik nitelikler aile işlevlerini etkileyebilecek niteliklerdir” dedi.

Akrabalığı, akrabalık bireyleri, kan bağları, evlilik ya da evlat edinme yoluyla birbirine bağlayan bir ilişki olarak tanımlayan Alagöz, akrabalığın, güven, toplumsallaştırma, bağlılık ihtiyacını doyurma, toplumsal denetim, çevre edinme, paylaşma ve koruyuculuk gibi işlevlerinin olduğunu söyledi.

Program sonunda kadın meclisi üyeleri kendi ailelerinde ve akraba çevrelerinde yaşadıkları problemleri Psikolojik Danışman Tamer Alagöz’e sorarak çözüm yolları aradılar. Daha sonra kadın meclisi üyeleri sunumlarından dolayı Psikolojik Danışman Tamer Alagöz’e teşekkür ettiler.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız