SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akrabamız Biliyoruz..'

A- A+ PAYLAŞ

Siyaset Akademisi'nde konuşmak üzere Adıyaman'a giden Belediye Başkanı Cemal Akın, bazı ziyaretlerde bulundu.

Akın'ın Adıyaman'daki faaliyetleri ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın, AK Parti tarafından Adıyaman’da düzenlenen Siyaset Akademisi programına konuşmacı olarak katıldı.

23 Haziran Pazartesi günü düzenlenen program münasebetiyle Adıyaman’a giden Belediye Başkanı H.Cemal Akın, program öncesi bazı ziyaretlerde bulundu.

Adıyaman’da büyük ilgi gören Belediye Başkanı H.Cemal Akın ilk olarak Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti.

Necip Büyükaslan, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Malatyalılar’ın Adıyamanlılar’ın dayıları olduğunu, bu yüzden dayılarını aralarında görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın da, Türkiye’deki iller arasında en çok akrabalık bağı olan iki ilen Malatya ve Adıyaman olduğunu belirterek, “ Bu vesile ile de akrabalarımın arasında olmanın da huzuru ve mutluluğu içerisindeyim” dedi.

Başkan Akın, daha sonra AK Parti Adıyaman İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Lütfullah Ayhan Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı Adıyaman’da görmekten teşkilat olarak mutlu olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Akın ise burada yaptığı konuşmada, Adıyaman’ın son yıllarda büyük gelişmeler gösterdiğini, bunun rahatlıkla gözlemlendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin hiçbir ilinde Malatya ile Adıyaman arasında kurulan bağın olmadığını, Adıyaman’da yaşayan akrabalarının olduğunu belirten Başkan Akın, “Bunun için kendimi Malatya’da gibi hissediyorum. Adıyaman’a hizmet etmek için gayret gösteren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın Adıyaman Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret etti. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya komşu il olan Malatya Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı Gazeteciler Cemiyetinde görmekten büyük bir şeref duyduklarını belirterek, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Gazeteciler ile siyasetçilerin aynı kaderi paylaştıklarını belirten ve basının toplum ile siyasetçi arasındaki en önemli iletişim olduğunu belirten Akın, “Basın demokratik parlamenter nizamın vazgeçilmez bir unsuru. Toplumu denetleyen bir fonksiyonunuz var. Bu açıdan da bakıldığında toplum için çok ehemmiyetli hizmetler sunuyorsunuz” dedi.

Belediye Başkanı Akın, Cemiyetin ardından, Adıyaman Valiliği’ne yeni atanan vali Ramazan Sodan’ı makamında ziyaret etti.

Komşu il olarak vali Ramazan Sodan’ın Adıyaman’a atanmasından son derece mutlu olduklarını kaydeden başkan Akın, kardeş il Adıyaman’a yapılacak olan güzel hizmetlerden dolayı son derece bahtiyar olacaklarını söyledi.

Vali Ramazan Sodan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerinin de Malatya’ya gelerek incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Akın, son olarak Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Adıyaman ESOB Başkanı Mustafa Sağlam, çocuğunun Malatya’da okuduğunu ve bu vesile ile sık sık Malatya’ya geldiğini belirterek, “Size özellikle teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve Malatya’ya verdiğiniz hizmetlerden dolayı. Bir Adıyamanlı olarak sizlerle iftihar ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, ziyaretler sırasında Malatya’dan götürdüğü tepsi içerisinde kuru kayısının yanı sıra yaş kayısı hediye ederken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a da nemrut heykelleri ile mahalli giysili insan figürleri hediye edildi.

Gündüz saatlerinde Adıyaman’da ziyaretlerde bulunan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, akşam da AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına konuşmacı olarak katıldı.

Katılımın yoğun olduğu Siyaset Akademisi programında Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Adıyaman ile ilgili kısa bilgilerin ardından, genel bir değerlendirme yaptı. AK Parti hükümeti tarafından yapılan çalışmalara da değinen Başkan Akın, Malatya Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları da sinevizyon eşliğinde katılımcılara kısaca anlattı.

Malatya ile Adıyaman’ın iç içe olan iki nadide şehir olduğunu, kültürleri ile gelenek ve göreneklerinin aynı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Akın, “Öyle tahmin ediyorum ki belki de Türkiye’nin en çok akrabalık bağı bulunan iki ili, Malatya ile Adıyaman’dır.

Bildiğiniz gibi Adıyaman daha önce Malatya’ya bağlı iken, 1 aralık 1954 yılında Malatya’dan ayrılarak il olmuştur. Bundan dolayı, harita üzerinde belki Adıyaman ve Malatya illeri ayrı gözükse de, biz Malatyalılar, Adıyamanlıları ve Adıyaman’ı kendimizden biliyoruz, akrabamız biliyoruz, yakın komşumuz biliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Akın daha sonra Türkiye’nin genel bir değerlendirmesini yaparken, AK Parti hükümeti tarafından yapılan hizmet ve uygulamalar, siyaset bilimi, yönetim teknikleri, mali yapı, personel yapısı, idari yapı gibi konularda bilgiler verdi.

Başkan Akın ayrıca Malatya Belediyesi çalışmalarını da sinevizyon eşliğinde programa katılanlara kısaca anlattı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız