SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akredite Projesi Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
Teknik Destek Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen "Laboratuarlarımız Akredite Oluyor" projesinin açılış toplantısı Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi' nde yapıldı. 
 
 Fırat Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme Birimi Başkanı Ali Kemal Çetin, ajans olarak kamu kesimi, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında işbirliğini sağlayarak, yerel potansiyeli harekete geçirmek istediklerini söyledi. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, halen toplam 22 milyon 500 bin TL bütçeli üç programın yürütülmekte olduğunu, bunun yanı sıra 14 milyon 700 bin TL bütçeli iki programın da ilan edildiğini hatırlatan Çetin, Mali desteklerin yanı sıra 450 bin TL bütçeli 2011 yılı teknik destek programının da yürütülmekte olduğunu belirtti. 
 
Proje Koordinatörü Hilal Mordoğan ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Sağlık kuruluşları için kalite konusunda önem gösterilmesi gereken noktalardan birisi laboratuar testlerinin doğruluğu ve uygulamanın verimliliğidir. Bu nedenle, müdürlüğümüz kalite ve performans koordinatörü öncülüğünde 'Laboratuarlarımız Akredite Oluyor' projesi hazırlanmıştır. Proje, ilimiz kamu hastaneleri ve il sağlık müdürlüğümüz laboratuarlarında uygulanacaktır. Her kurumdan en az bir temsilci seçilerek, kalite birim çalışanları ve laboratuar çalışanları arasında seçilerek çalışma grubu oluşturulmuştur" dedi. 
 
Hastanenin Başhekimi Erol Demirtaş ise laboratuar hizmetlerinin önemi anlattı. Konuşmalardan sonra Türk Standartları Enstitüsü Sorumlusu Adil İnce tarafından 25 kursiyere "Laboratuarlarımız Akredite Oluyor" projesi anlatıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız