SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akrediteli Odayız..'

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı toplantısı meclis başkanvekili Ahmet Gür başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı. Toplantıda;:meclis üyelerine gri pasaport verilmesi, Vagon Onarım Fabrikasının ekonomiye kazandırılması ve Şeker Fabrikasının üretimine devam ettirilmesi konuları görüşüldü.

Geçen ayın karar özeti ve bütçe mizanının okunup oylanmasından sonra Ocak ayı faaliyetleri hakkında bilgiler veren Oda Başkanı Erkoç; “Yeni binamızın inşaatı hızla devam ediyor. Zemin katın demir ve beton işleri bitirildi 1. kata geçildi. Temmuz ayında kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz” dedikten sonra “Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılacak İşçi Sağlığı Merkezi'nin protokolünü imzaladık, İran'da düzenlenen Eko ülkeleri toplantısına katıldık ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve geçmişte ekonominin can damarını tarihi ipek yolunu canlandırmak için komiteler oluşturuldu. Malatya TSO olarak Turizm komitesinde görev aldık. Bu komite de görev almamız özellikle de ilimizin sağlık turizminin gelişmesine önemli katkıları olacaktır.” dedi. Erkoç, Başbakan'ın da katıldığı odaların akredite olduğu toplantıya katıldığını dile getirip, "Bizim odamız da bilindiği gibi akrediteli odadır ve üyelerimize standartlar çerçevesinde hizmet veriyoruz" diye konuştu.

“ŞEKER FABRİKASI ÜRETİMİNE DEVAM ETMELİ”
Malatya tarımının geliştirilmesi çalışmalarına başlatılması ve bunun içinde pancar üreticilerinin desteklenmesini gerektiğini belirten Erkoç, “Tüm sektörlerde canlanma olduğu halde geçen yıl tarım sektöründe binde 3 küçüldü. Bu anlamda nişastalı şeker ithalinin yüzde 50 azaltılması ve ilimizde önemli bir tarım ürünü olan şeker pancarı üretiminin arttırılması için bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduk “dedi..

“VAGON ONARIM FABRİKASI EKONOMİYE KAZANDIRILMALI”
Oda başkanı Erkoç, “Karayollarında yapılan iyileştirmelerden sonra sıra demiryollarına geldi, önümüzde ki süreçte demiryollarında da çift hatlı çalışmalar başlayacak. Bizimde VOF’umuz yıllardır atıl halde duruyor. Buranın ilimiz ve ülke ekonomisine kazandırılması yönünde girişimlerimiz devam ediyor. Çin heyetinin gelmesi de buranın ekonomiye kazandırılması umudumuzu yeşertti.” diyerek fabrikanın yapılış amacı doğrultusunda ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

“EKONOMİMİZ İYİ YOLDA”
Oda başkanı Erkoç, kayısıda don kapsamına çiçek döneminin de alınmasının çiftçiye ve ekonomimize önemli katkıları olacağını söyledi. Erkoç, son olarak da “ Küresel ekonomik krizin etkileri 2010 yılının ikinci yarısından itibaren düzelmeye başladı. Bu da 2011 yılında ekonomik gelişmelerin olumlu yönde olacağı umudunu yeşertti. Bizim sanayicilerimizin de hazırlıklı olması gerekiyor.”dedi.

“SANAYİ VE TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNE DESTEK OLUNMAL”
Başkanın konuşmasından sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Üyelerden Ömer Dinç, “Valilik, Ticaret ve Sanayi Müdürlüğüne yeri boşaltması için yazı göndermiş. Ekonomiyle ilgili olan bu müdürlüğe sahip çıkmamız gerekir. Yasal olarak bir engel yoksa yapılan yeni binamızdan bu müdürlüğe yer vermemiz için çalışmaları yapılamaz mı?” diyerek müdürlüğe sahip çıkılması için çalışmalar yapılmasını istedi. Oda başkanı Erkoç bu soruyu “Derneklere yer vermemiz olmaz, ama resmi yarı resmi kurumlarla birlikte olmamız konusunu inşaat bittikten sonra kararı birlikte veririz” diye yanıtladı.

Ömer Dinç ayrıca,“İş gezilerimizde bize büyük kolaylıklar sağlayacak olan gri pasaportların Meclis üyelerine de verilmesi için çalışmalar yapılmalı. Çünkü, İl Genel Meclisi ve Belediye meclisi üyeleri bu pasaportu alıyor ama biz alamıyoruz.” diyerek girişimlerde bulunulmasını istedi. Oda başkanı Erkoç, bu soruyu da; “Bu sadece bizim odanın gücüyle çözülecek sorun değil. Şu ana kadar yapılan girişimlerde bir sonuç alamadık. TOBB olarak da girişimler yapılıyor” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız