SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akrobasi Timi Uçtu, Piknikçiler Seyretti

A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Kuvvetleri "Türk Yıldızları" hava akrobasi timinin Malatya'daki son gösterisi, Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park semalarından yapıldı. Organizasyonun duyurusu yeterince yapılmayınca, bu muhteşem gösteriyi çoğunluğunu askerlerin oluşturduğu davetliler ile piknik için orada bulunan vatandaşlar izlediler.

Mişmiş Park Fuar semalarında gerçekleştirilen ve 12.30'da başlayan akrobasi timinin gösterisini; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, 7.Ana Jet Üs komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, çok sayıda askeri personel ile çoğunluğunu piknikçilerin oluşturduğu vatandaşlar gösteriyi ilgiyle seyrettiler.

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Konya 3. Ana Jet Üs 134 ncü Akrotim Filo Komutanlığı’na bağlı F-5 tipi 8 uçakla yapılan ve 21 dakika süren gösteri büyük ilgiyle izlendi.

Daha önceki yıllarda da, Erhaç Hava Üssü semalarında yaptıkları gösteriler, kent merkezine 40 kilometre mesafede olmasına rağmen, daha kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlenen "Türk Yıldızları" Hava Akrobasi Timi'nin gösterilerinin, yeterince duyurulmaması nedeniyle beklenen ilgiyi görmediği ifade ediliyor.

Valilik Basın Bürosu'nun, timin gösterisiyle ilgili olarak, geçtiğimiz günlerde basına yaptığı duyurular, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın, gösteriyle ilgili olarak Malatya Valiliği'ne gönderdiği yazının "aynen" basın organlarına iletilmesi şeklinde olurken, geçtiğimiz Cumartesi günü Valilikten yapılan kısa bir duyuruda, gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar için Belediye ve Orduevi önünden otobüs kaldırılacağı bildirilmişti.

Bu duyuru çabasının yeterli olmadığı, "muhteşem" gösterinin yapıldığı alandaki kalabalığın önemli bir bölümünü subay ve astsubay ailelerinden oluşmasının yanı sıra, piknikçilerin birçoğunun da konudan haberdar olmamasıyla ortaya çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız