SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aksaklığı Herkes Kabul Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:22
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nde CHP'li üye Vahap Altınok'un Yeni Devlet Hastanesi'nin eksikliklerine ilişkin verdiği soru önergesiyle başlayan tartışmalar devam etti. Altınok'un önergesi üzerine hastanede inceleme yapıp Meclise bilgi veren AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan,  "Hastane binasının şu anda geçici kabulü yapılmış durumda. Kesin kabulü yapılmadığı için müteahhit çağrılmış ve eksikliklerin giderilmesi istenmiş. Diğer taraftan aksaklıklar ile ilgili çalışmalarda bir kişi sorumlu olarak belirlenmiş ve 1 hafta içinde bitirilmesi konusunda talimat verilmiş" dedi.

İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları sürüyor. Naci Şavata başkanlığında toplanan meclisin oturumunda gündemden önce yine hastane tartışmaları vardı. CHP'li üye Vahap Altınok'un hastanenin alt yapısına ilişkin sorunları dile getirdiği önergesi üzerine AK Partili üyeler CHP grubunu hizmetleri görmemekle eleştirirken, AK Parti Grup Başkan Vekili'nin hastanede yaptığı incelemede mecliste dile getirilenden daha zok eksiklikler tespit edildiği ortaya çıktı.

'Eksiklikler gideriliyor'

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, Kamu Hastaneleri Birliği ile göşüp hastanedeki eksiklikler hakkında bilgi aldığını belirterek "Yeni hastane binası ile ilgili olarak hastane yönetimi ve Kamu Hastaneler Birliği ile görüşme yaptık. Önce de bahsettiğim gibi, yeni yapılan bir yerin mutlaka aksaklıkları olacak. Bunu herkes kabul ediyor. Bu aksaklıkların giderilebilmesi için yapılan çalışmaları gördüğümde çok sevindim.  Kamu Hastaneleri Birliği oraya giderek tüm aksaklıkları tespit etmiş. İnsan kaynaklarının düzenlenmesi, tuvaletlerin bakımı, elektrik ile ilgili problemler, santral bilgisi, yönlendirme ve yollar. Bunların hepsi gideriliyor. Hastane binasının şu anda geçici kabulü yapılmış durumda. Kesin kabulü yapılmadığı için müteahhit çağrılmış ve eksikliklerin giderilmesi istenmiş. Diğer taraftan aksaklıklar ile ilgili çalışmalarda bir kişi sorumlu olarak belirlenmiş ve 1 hafta içinde bitirilmesi konusunda talimat verilmiş. Muhtemelen bu basit işler kısa zamanda giderilir. Tuvaletler konusunda alafrangadan alaturka dönüştürülmesi biraz uzun zaman alır. Zaten eski hastane binasında poliklinik hizmetleri devam etmekte. Hem yeni hem de eski hastanede personel dizaynı da zor. Özverili bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor. Bahse konu aksaklıkların dışında da kendilerinin tespit ettiği aksaklıklar var. Bunların da çözümü adına çalışılıyor. Ama işlerle sıkı bir ilgilenilme olduğunu gördüm. Logar patlaması olabilecek bir aksaklıktır. Otomasyon konusunda ise aksaklıklar oluyor. Çünkü aldığım rakamlara göre günde 5 bin hastaya bakılıyor orada. Ancak ara sıra kesintiler olabiliyor" dedi.

'Niye bitmemiş hastaneyi açtınız?'

Mehmet Ali Doğan'ın verdiği bilgiden sonra söz alan önergenin sahibi Vahap Altınok ise bu kadar eksikliği olan hastanenin tamamlanmadan neden açıldığını sordu. Altınok "Biz insanlarımıza hizmet vermek için neden orayı tam teşekküllü olarak hazırladıktan sonra taşımadık. Bizim sorunumuz bu. İnsanlar zor durumda kalıyor. Hakikaten büyük sıkıntı ve sorun var. Sorunlar bahsedilen konular idi. İnşallah en kısa zamanda insanlarımız istifade edecek duruma gelir" diye konuştu.

"Başbakan gelecek diye"

Önerge üzerinde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç ise yeni hastanede yaşanan sıkıntıların Başbakan'ın açılışına yetiştirilmek için acele edilmesinden kaynaklandığını savundu. Mengüç, "Yeni hastane binası Başbakan gelip açacak diye eski hastanelerdeki poliklinikler buraya taşındı alel acele bir şekilde. Ancak Başbakan açmadı. Taşınmasında sıkıntı oldu. Biz göçebe değiliz. 2 hastanemiz vardı ikisi de çalışıyordu. Elbetteki eksiklikler olacak bunu herkes kabul ediyor. Ancak her şey hazır olmadan taşınmamalıydı" dedi.

Hastane tartışmalarına ilişkin görüşlerini dile getiren Naci Şavata ise yaşanan bu tartışmaların, Malatya'nın sorunlarına olan duyarlılığı yansıtması bakımından önem taşıdığını belirtti. Şavata "Hastane konusunun gündeme getirilmesi, basının bu konuyu yazması ve sonrasındaki son durumun da konuşularak iletilmesi, meclisimizin Malatya’nın sorunlarına duyarlılığını gösteriyor. Meclisimizin Malatya ile ilgili her zaman bir fikri vardır ve bunu demokratik bir ortamda yapıyoruz" dedi.

Meclisin dünkü gündem maddeleri arasında bulunan Hekimhan İlçesi’ne bağlı Deveci Köy yolunun Özel İdare yol ağına alınması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Köylerdeki yaşam ve komşuluk ile ilgili Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanması gereken raporun yetişmediği için ek süre verilmesi talebi ve ilgili komisyondan bu konunun alınarak İnsan Hakları ve Kadın Komisyonu’na have edilmesi de kararlaştırıldı.

'Hangi projeler İller Bankası'na gitti?'

Meclis oturumunun sona ermesinin ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, 25 milyon TL'lilk borçlanmayla yapılacak hizmetlerin proje başlıklarının İller Bankası'na gönderildiğine yönelik duyumlar aldığını ifade ederek bu konuda meclise bilgi verilmesini istedi.  Borçlanmada ilçelerde ve köylerde acil olan yatırımlara öncelik verileceğinin kararlaştırıldığını hatırlatan Mengüç, " Aldığımız duyuma göre yapılacak olan bu işlerin listesinin İller Bankası’na gönderildiği söyleniyor. Eğer bu iddia doğru ise giden listede hangi ilçede hangi işler yapılacak. Bu konuda meclisin bilgilendirilmesini istiyoruz. Gerçekten gitmiş ise eksik projeleri nasıl tekrar değerlendireceğiz" diye sordu.

AK Partili üye Mehmet Şireci de "Zaten bu işin başında 2013 yılında yapılamayan ilerin öncelikli olanların gönderileceği söylenmişti. Gönderilmiş ise o liste gönderilmiştir" derken, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise "Bakanlıktan onay bekleniyor. Bu işlerin Özel İdare kanalı ile yapılması uzun zaman aldığı için bunun Köylere Hizmet Götürme Birlikleri eli ile yapılıp yapılmayacağı konusunda bakanlığın vereceği karar bekleniyor" dedi.

FOTOĞRAF: Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız