SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aksaklıkları Kabul Etmiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:08:31
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Hizmetleri aksatan kendi kurumlarımız, aksaklıkları kabul etmiyoruz. Gecikmeyi minimuma indirmeliyiz" dedi. 

Karayolu Malatya Şube Müdürlüğü’nde; Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Karayolu Elazığ Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Danışmanı Zeki Sarılar’la birlikte toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan Bülent Tüfenkçi, "AK Parti kurulduğundan ve iktidara geldiğinden beri en iyi hizmetlerden biri de ulaşımda yapılan iyileşmelerdir. AK Parti iktidara gelmeden önce 6 bin kilometre olan duble yol, son 10 yılda 15 binlere yaklaştı. Malatya’da karayolunda birçok iş yapılmasına rağmen, yapılan işlerin yavaş işlediği konusunda sıkıntı olduğu söyleniyor. Kamuoyunda güçlü bir algı var işlerin yavaş gittiği noktasında... Ciddi takibimize rağmen, bu algıyı değiştiremedik. Divriği-Malatya yolu, mahkemeden dolayı şehrin batış girişi, Darende ve Erkenek tünelleri, zemin etütleri konusunda titizlik gösteriliyor. Ayrıca, hesapta olmayan işler çıktı. Bu nedenle gecikme oldu. Müsteşarımız, Darende karayolundaki Karahan Tüneli'nin 2010’da biteceğini, belki 2011’e sarkacağını söylemişti. Son olarak 2012 yılında bitirileceği söylenen tünelin, ancak 2013’de biteceğini bugün konuşuyoruz. Yine Erkenek Tüneli başta iyi gitti ancak, öngörülemeyen sebeplerden dolayı gecikmeler yaşandı. Karayollarında Malatya üvey evlatmış gibi görülüyor. Sıkıntının giderilmesi ve çözümü noktasında girişimlerimiz sürüyor" dedi.

Karayolu Elazığ Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise, "Hava alanı kavşağı ile Beylerderesi arası, 4 kilometre yapılacak yol kaldı, alt yapı bitti. 2013’de 4 kilometreyi bitirerek, şehir geçişi bitmiş olacak. Beylerderesi Viyadüğü’nde kaplamasını yenileme çalışması yapacak. Şehir şerit trafiğe kapatılarak, bir şeritte çalışma yapılıp, diğeri açık olacak. 2013’de bu çalışmayı 1,5 ay kadar yapacağız. Toplam 6 tane yaya üst geçit yapacağız, birini tamamladık. Beşini 2013’de yapacağız. Turgut Özal Tıp Merkezi önüne de yapılacak" diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık da, "10 yıllık iktidarımızda 250 kilometre duble yapık. Malatya - Sivas karayolu 108 kilometresinin ihalesi yapıldı. Yapılan ihale Kamu İhale Kurumu'nda beklemektedir. Bazen hiç beklemediğimiz böyle durumlarla karşı karşıya kaldığımızda, işin uzamasına neden oluyor. Hekimhan - Kuluncak arasındaki yolun yapımı; genel müdürlüğe teklif yapıldı. Karadeniz’e bağlayacak artellerimiz duble olacak. Malatya - Kayseri karayolu 14 ili ilgilendiriyor. Yüzde 78 inşaatı tamamlanan Karahan Tüneli'nin bu yılın sonunda biteceği söylendi ancak 2014 ocağında biter diyoruz. Güney bağlantısı ise; Reşadiye geçidi baypas yapıldı. Erkenek Tüneli de zeminde sıkıntı nedeniyle gecikti. Yüzde 73’lük tünel tamamlandı. Pınarbaşı’ndan Kömürhan Köprüsü’ne kadar sıcak asfaltı 2013’de bitirmemiz lazım. Battalgazi Kavşağı, araçların kullanımına açıldı. Çevre düzenlemesi ve yan yolları devam ediyor. En önemli beklentimiz; kuzey çevre yolu... Toplulaştırma çalışmaları için tarım bakanımızla görüştük. 54 kilometrelik kuzey çevre yolunun bir an önce başlanması için en geç Mayıs ayı gibi toplulaştırma tamamlanmış olacak. Hizmetleri aksatan kendi kurumlarımız, aksaklıkları kabul etmiyoruz. Karayollarında çok önemli hizmetler yaptık, ancak gecikmesi nedeniyle kamuoyunda hizmetlerimizi küçümseyenler var. Bu algıyı kaldırmak için aksaklıkları, gecikmeleri minimuma indirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız