SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aksu Boşa Akarken..

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:12
Aksu Boşa Akarken..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kuraklık nedeniyle içme suyu sıkıntısı baş göstermeye başladı. Bu arada, Malatya- Adıyaman sınırında Sincik dahilinde bulunan Aksu kaynağındaki suyun ise boşa akması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Malatya merkez ve bağlı merkez ilçelerin tek içme suyu kaynağı olan Yeşilyurt Gündüzbey Kaptaj’da ise kuraklık nedeniyle su debisinin beklenen seviyede olmadığı bildirildi. Bunun üzerinde Malatya’nın bazı bölgelerinde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Bazı bölgelerinde yüksek katlı binalara içme suyu çıkmazken, birçok bölgede ise içme suyunun debisi beklenen kadar olmadığı bildirildi.

Malatya merkezi Uluköy ile Adıyaman Sincik arasında, Sincik sınırlarında bulunan Aksu kaynağındaki suyun boşa aktığı belirtildi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ın döneminde 7 yıl önce, Aksu’nun Malatya’ya getirilmesi yönünde girişimler olduğu ancak Adıyaman ilinin, “Bize lazım’ diyerek vermedi. Aksu kaynağının Adıyaman iline götürülmesinin uzun mesafe ve masraflı olması dolayısıyla Adıyaman’ın vaz geçtiği öğrenildi.

Bu nedenle, Malatya’da gerek valilik, belediye ve siyasilerin devreye girerek, saniyede ortalama 600 litrelik debisi bulunan Aksu kaynağının Malatya’ya borularla getirilmesi için girişim başlatılması istendi.

Böylece, Malatya’da tek içme suyu kaynağı Kaptaj’a bağımlı kalınmayacağı, herhangi bir durumda alternatif içme suyu kaynağı Aksu’nun iyi değerlendirilmesi istendi.

ARŞİV FOTO: Aksu kaynağından çıkan su

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız