SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aktarmada Süre 1 Saat Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Şehiriçi ulaşım hizmetlerini yürüten belediye şirketi MOTAŞ, ‘Akıllı Kart Sistemi’ kapsamında 45 dakikalık aktarma süresini 1 saate çıkardı.

Belediyenin bu konudaki basın bülteni şöyle:

"Şehiriçi ulaşım hizmetlerini yürüten MOTAŞ, vatandaşların daha rahat ve ekonomik bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Engellilerin de faydalanabileceği 34 adet yeni otobüs alarak otobüs filosunu güçlendiren MOTAŞ, Ocak ayında uygulamaya koyduğu ‘Akıllı Kart Sistemi’ kapsamında 45 dakikalık aktarma süresini 1 saate çıkardı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, şehrin genelinde sürdürülen altyapı, kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları nedeniyle trafiğin yavaş ilerlemesinden dolayı 45 dakikalık sürenin 1 saate çıkarıldığı belirtilirken, bu sürenin ikinci bir otobüse binmesi gereken vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacağı kaydedildi.

Ocak ayına kadar Temelli, Yeşiltepe, 2. Ordu Lojmanları, Karakavak, Turgut Özal, Şoför Okulu, Organize Sanayi ve Şehir Mezarlığı hatlarına çalışan belediye otobüsleri ring seferi yaparken, 9 Ocak 2011 tarihinde Akıllı kart uygulamasına geçilince, ring seferleri iptal edilmiş, 45 dakika içerisinde ikinci bir otobüse binilmesi halinde ücret alınmaması kararlaştırılmıştı.

Başkan Çakır: Hedef, hızlı, rahat ve konforlu bir ulaşım hizmeti…

Hedeflerinin vatandaşlara hızlı, rahat ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yoğun olarak sürdürülen altyapı, kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarının sona ermesiyle birlikte şehiriçi ulaşımın daha hızlı ve rahat bir şekilde yapılacağını söyledi.

Alınan 34 otobüsle birlikte Malatya’nın Türkiye standartlarının üzerinde bir ulaşım filosuna sahip olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, “Şehir merkezinde sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarından dolayı trafik yoğunluğu yaşanıyordu. 45 dakikalık aktarma süresini 1 saate çıkardık. Umuyorum ki bu bir saatlik süre içerisinde vatandaşlarımız gitmek istedikleri yere, tek bir bilet parası ödeyerek ulaşabileceklerdir” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız