SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aktif Eğitim Sen Doğa Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:46
Aktif Eğitim Sen Doğa Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif Eğitim Sen üyeleri, İl temsilcisi Fatih Yanardağ öncülüğünde “Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” projesi kapsamında doğa ile iç içe olmayı hedefleyen etkinlikler yapıyor. Aktif Eğitimciler Sendikası Bireyin bağımlılıktan kurtarmaya yönelik olarak “Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” projesini başlatmıştı. 

Aktif Eğitim Sen'den verilen bilgiye göre; bu çerçevede Anayasanın 58’inci maddesi “…Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” diyerek, bu konuda devlete ve aslında hepimize önemli bir görev yüklüyor. 

Ve Aktif Eğitim Sen “Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” projesi ile ülke genelinde "kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar” içeren stratejik eylem plan hazırlanmıştı.

Projede kötü alışkanlıkların terk ettirilmesi ve toplumun bağımlılıklara karşı korunmasına yönelik çalışmalar, yalnızca bunlara karşı bilinçlendirmekle sınırlı kalmayacak. Eylem planı kapsamında aynı zamanda tehdit ve tehlike altındaki gençlerimizin, kendine güveni ve saygısı olan, sağlıklı sosyalleşmiş, zararlı alışkanlıklara yerine hayatını zenginleştiren sağlıklı alışkanlıklar edinmiş bireyler haline gelmelerine yardımcı olacak uygulamaları da içermektedir. Bu amaçla da çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik eğitim programları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor, doğa ile baş başa olmayı hedefleyen etkinlikler yapılıyor.

Bu kapsamda Malatya Aktif Eğitim Sen İl temsilcisi Fatih Yanardağ Malatya Darende ilçesine ve Sivas Gürün ilçesine doğa gezisi düzenlendi. Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi gezisi, Güründe ise Şuğul kalyon yürüyüşü ve Gökpınarda doğa gezisi düzenleyerek projeye destek verdi. Malatya Aktif Eğitim Sen’liler doğa yürüyüşü yaparken aynı zamanda temiz havada çeşitli ve eğlenceli etkinlikler yaparak doğa ile baş başa güzel bir gün geçirdi.

Malatya Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Fatih Yanardağ yapılan bu doğa etkinliğinde, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: 

“Bağımlılıktan kurtulabilmek ve sağlıklı bir toplum olabilmek için kişinin öncelikle kendisini içtenlikle kabul etmesi hem de sevmesi gerekir. Kişi kendisini kabul etmiyorsa, çok acıdır ki; kendisine ya da kararlarına güvenmez ve bu yüzden de diğerlerinin kendisinin kim olduğunu ve nasıl hareket edeceğini belirlemesini bekler. Bu da rüzgârda savrulan bir yaprak olmak gibidir. Oysa kişi kendine güvenen kim olduğunu bilen ve ne istediğinin farkında olan bir birey olmalıdır. Ve ayrıca depresyon, kaygı ve öfke problemlerinin birçoğunun temelinde kişinin kendi kişiliğini oturtup bağımsız bir birey olamaması yatmaktadır. Bağımsız bireyler yetiştirebilmek ve konuya dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Katkılarından dolayı bütün Malatya Aktif Eğitim Sen’li üyelerimize teşekkür ederim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız