SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aktif İşgücü Projesi'nden Kim Ne Kadar Yararlandı?

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde İŞ-KUR tarafından 2004 yılında uygulanmaya başlayan Aktif İşgücü Programları Projesi'nde, Türkiye'nin değişik yerlerinden hazırlanan 245 projeye 40 milyon Euroluk destek sağlandı.

Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Malatya ve Trabzon bölgeleri ve bağlı illere yönelik hazırlanan Aktif İşgücü Programları Projesi'nden ülke genelinde 50 bin 59 kişi faydalandı.

2 milyon 730 bin Euro harcanan Malatya bölgesinde bu paradan en az yararlanan il Şanlıurfa oldu. Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı'nın hazırladığı eğitim çalışması sayesinde Aktif İşgücü Yetiştirme Programları Projesi'nde sadece 62 bin Euro destek alabilen Şanlıurfa, bölge illerinin gerisinde kaldı.

Adıyaman'ın 252 bin Euro, Diyarbakır'ın 729 bin Euro, Elazığ'ın 282 bin Euro, Malatya'nın 389 bin Euro, Siirt'in 324 bin Euro destek aldığı projeden Şanlıurfa sadece 62 bin Euro alabildi. Ayrıca uygulama çerçevesinde Malatya bölgesinde toplam 6 bin 148 kişi projelerden faydalanırken, Şanlıurfa'da bu sayı sadece 20 oldu.

Malatya bölgesine bağlı illerde toplam 5 bin 468 kişiye, Şanlıurfa'da ise 19 kişiye AB onaylı belge verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız