SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aktif İstihdam Hibe Programı

A- A+ PAYLAŞ

İşkur İl Müdürlüğü'nce, 5 Şubat Salı günü saat 14.00'de Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılacak olan "Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı 2008" adlı toplantıda, projenin anlatılacağı belirtildi.

Tanıtımı yapılacak olan ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de katılacağı toplantıda anlatılacak olan proje ile ilgili şu özet bilgi verildi:

"Avrupa Komisyonunun 2006 yılı katılım öncesi mali yardım programı kapsamında, işgücü piyasası koşullarının iyileştirilmesi için İŞKUR'a destek amacıyla kadınların ve gençlerin istihdamını destekleyecek, aktif istihdam tedbirleri hibe planı adı altında bir program başlatılmıştır.

Bu programın uygulanmasından İŞKUR sorumludur.

Sözleşme makamı ise MFİB ( Merkezi Finans ve İhale Birimi) ‘dir

Bu program Malatya’nın da içinde bulunduğu 28 ilde uygulanacaktır. (Ankara, İstanbul, Bursa Tekirdağ, Sakarya, Antalya, İzmir, Zonguldak . Manisa ,Denizli , Aydın, Balıkesir, Kayseri , Eskişehir, Şanlıurfa, Kocaeli, Çorum, Samsun. Sivas. Trabzon, Konya. Hatay, Diyarbakır Gaziantep, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Malatya)

Bu projedeki toplam hibe tutarı 16 milyon avrodur.Bunun 4 milyon avrosu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından, 12 milyon avrosu da Avrupa komisyonu tarafından karşılanmaktadır.

Hibe tutarı, bir proje için en az 50.000,en fazla 400.000 avro dur.

Projedeki toplam uygun maliyetlerin en fazla %90 hibe kapsamındadır Kalan % 10 luk bölüm ise eş finansman olarak girişimci kuruluş tarafından sağlanacaktır.

Bu projeler için kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, denekler, vakıflar,sendikalar,Meslek Örgütleri ,mesleki ve teknik eğitim kuruluşları ,halk eğitim merkezleri, kobileri temsil eden üst kuruluşlar, organize sanayi bölgeleri, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkar odaları, kar amacı gütmeyen kooperatifler, üniversiteler, belediyeler, il özel idareleri, köylere hizmet götürme birlikleri gibi kuruluşlar başvurabilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız